Noorderlicht – Ellen Ooms

Noorderlicht – Ellen Ooms

Noorderlicht
Author:
Published: 2022
Publisher:
Page Count: 237
Categorieën: ,
ISBN13: 9789464661637
YAY! Vandaag is het niet alleen mijn verjaardag, het is ook nog eens de releasedatum van Noorderlicht het officiële debuut van Ellen Ooms bij uitgeverij Hamley Books. Meteen toen ik deze cover zag wist ik dat ik deze gewoon MOEST lezen. Dat het boek werd uitgegeven op mijn verjaardag was een leuke extra. Ik mocht het boek al op voorhand lezen zodat ik vandaag al meteen een recensie kon posten.
Fleur heeft het helemaal gehad met haar huidige job, ze is het zat om over haar heen te laten lopen door haar baas, dus besluit ze om ontslag te nemen. Ze snakt naar wat ademruimte en wil het liefste eventjes ertussenuit. Haar broer stelt voor om naar Lapland te gaan om een vriend van hem te helpen op zijn huskyfarm. Eerst vindt Fleur het idee maar gek maar na erover na te hebben gedacht besluit ze toch om de sprong te wagen. Aangekomen in Lapland wordt Fleur allesbehalve warm welkom geheten door Lukas. Kan Fleur met haar komst Lukas weten te ontdooien of zal ze haar beslissing om naar Lapland te vertrekken in twijfel beginnen trekken?
Laat ons het allereerst even hebben over de cover. Toen ik deze voorbij zag komen op socials werd ik er instant door aangetrokken. De cover heeft een coole, cozy winter vibe waardoor dit het perfecte boek is voor deze tijd van het jaar. Voordat ik begon besloot ik ook om de flaptekst eerst te lezen aangezien ik nog geen idee had waar het boek nu over ging. Na deze gelezen te hebben werd mijn nieuwsgierigheid enkel nog maar meer aangewakkerd. Hierna was het natuurlijk tijd om aan het boek te beginnen. Wat mij al direct opviel is dat Ellen Ooms een zeer vlotte schrijfstijl heeft wat lekker weg leest. Ik zat dan ook meteen in het verhaal en wou weten waar het naartoe ging. Hoewel ik zelf nog nooit in Lapland ben geweest kon ik mij dankzij de duidelijke beschrijvingen die Ellen Ooms omschreef van het landschap perfect inbeelden hoe het was om hier in de winter te vertoeven. Hierdoor waan je je tijdens het lezen van dit boek ook zelf eventjes in Lapland (gelukkig wel zonder de extreme koude temperaturen dan 😉). De romance in dit boek valt ook onder de trope grumpy-sunshine en dit is een trope die ik in winterse/kerstboeken wel weet te waarderen en waar ik steeds meer fan van begin te worden.
Noorderlicht is het perfecte grumpy-sunshine boek wat je deze winter absoluut gelezen moet hebben! Wees wel voorzichtig want na het lezen van dit boek wil je meteen een vlucht boeken naar Lapland om ook een Lukas te gaan zoeken op een huskyfarm.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review