De kerstman op bezoek

De kerstman op bezoek

Laatst zag ik De Kerstman op bezoek liggen in de winkel en het zag er zo schattig uit dat ik het wel moest kopen voor Leon. Uiteraard las metie het boekje eerst zodat Sinterklaas hem op de tafel kon leggen zodat Leon er kan van genieten tijdens de koudere decemberdagen.
In De Kerstman op bezoek volgen we het verhaal van de Kerstman. We zien waar hij woont op de Noordpool, zien hoe zijn kerstelfjes helpen om alle cadeautjes in te pakken, hoe de rendieren lekker op hun hooi knagen voordat ze een lange nacht voor de boeg hebben en uiteindelijk hoe de Kerstman zijn lange reis over de wereld maakt op kerstavond om zo alle cadeautjes tot bij de kinderen te brengen.
Wat me meteen opviel aan de cover (en wat ook een van de redenen was waarom ik besloot om het boek te kopen) was dat de muts van de kerstman uitsteekt en is gemaakt van vilt. Ook vond ik de illustratie heel mooi. Het verhaal is vrij simpel waardoor het ook kan worden (voor) gelezen aan jonge kinderen. We ontdekken het verhaal van de Kerstman en zijn elfen en hoe zij zich klaarmaken voor de grote nacht. De illustraties zijn heel mooi en het kleurenpallet bevat heel wat felle kleurtjes waardoor de illustraties echt van de pagina’s afspatten. Wel vond ik dat de rendieren op bepaalde afbeeldingen buiten proportie waren maar dat gaat kinderen natuurlijk niet opvallen.
Het is een boekje voor de leeftijd vanaf 18 maanden en is dus perfect om voor te lezen aan Leon. De Kerstman op bezoek is ook een stevig boekje met dikke kartonnen pagina’s waardoor kinderen er lang plezier van gaan hebben. Ook is het boek van een zeer handig formaat zodat ook de kinderen het makkelijk kunnen vasthouden en kunnen bladeren. Ik ben dus alvast heel benieuwd wat Leon van dit boek zal vinden en naar zijn reactie als hij deze ziet liggen op de tafel wanneer Sinterklaas is langs geweest. De Kerstman op bezoek is dus zeker een leuk boek om cadeau te geven aan kinderen vanaf 18 maanden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review