Mission one – R. Wade

Mission one – R. Wade

Mission one
Author:
Series Number: 1
Published: 2021
Publisher:
Page Count: 247
Categorie├źn: ,
ISBN13: 9789463967709

Vandaag mag ik weer meedoen aan een blogtour. Deze keer helemaal in het thema van Mission one geschreven door R. Wade. Toen uitgeverij Hamley Books bekend maakte dat ze het nieuwste boek van Ria Maes & Aron Wade gingen uitgeven was ik zeer enthousiast. Ik ken Ria Maes natuurlijk al van haar Sara boeken en was dan ook heel benieuwd naar een nieuw boek. Ik had ook nog eens het geluk dat ik dit boek mocht proeflezen voor de uitgeverij waardoor ik voor dat het boek in de rekken lag het verhaal al kende.

In Mission one volgen we het verhaal van 7 tieners. Wanneer ze op een dag uitgekozen worden om geheimagenten te worden en te reizen naar de digitale wereld zijn ze alle 7 enorm enthousiast. In de wereld van het internet zullen ze het moeten opnemen tegen de kwaadaardige superbrein Medusa. Ze gaan op zoek naar Peter, een beroemde IT-specialist wat door Medusa werd ontvoerd. Tijdens deze zoektocht worden deze tieners enkele keren zwaar op de proef gesteld.

Hoewel dit boek lichtjes buiten mijn comfortzone lag (ik ben namelijk niet zo tech heavy) besloot ik om het boek toch een kans te geven. Ik werd dan ook aardig verrast toen bleek dat ik dit boek niet kon wegleggen. Ik werd er vanaf de eerste pagina ingezogen en las hem dan ook binnen enkele uurtjes uit. De auteurs hebben de spanningsboog heel goed opgebouwd waardoor je pagina per pagina verslind omdat je absoluut te weten wilt komen waar het verhaal heen zag gaan. Het technologische aspect is dan ook wel aanwezig maar niet in de mate wat ik had verwacht, dit is ook wel logisch aangezien het een jeugdboek is en je hier dus zeker niet met moeilijke technologische termen hoeft te smijten om het verhaal te snappen. Daardoor vond ik het boek misschien nog wel beter aangezien ik dus terughoudend in dit boek ging omdat ik verwacht had dat het zeer tech heavy zou zijn. De humor in dit boek vond ik ook zeer vermakelijk en ik heb dan ook vaak met een glimlach diit boek gelezen.

Mission one was dan ook een zeer tof jeugdboek wat me meermaals deed denken aan een mix van Team Mortis & Upgrade (fans van deze boeken zullen dit boek dan ook heel tof vinden). Na een knaller van een cliffhanger ben ik dan ook zeer benieuwd naar het vervolg omdat ik absoluut moet weten wat er staat te gebeuren! Mission one is dan ook een dikke aanraders voor jongeren die wel houden van een spannend boek dat zich afspeelt in een technologische wereld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review