Verliefde vlinders – Benjamin Lacombe

Verliefde vlinders – Benjamin Lacombe

Verliefde vlinders
Published: 2015
Publisher:
Page Count: 32
Categorie:
ISBN13: 9789044825718
Toen ik voor het eerst naar de bibliotheek van Genk ging en keek tussen alle mooie prentenboeken kwam ik al snel de pareltjes van Benjamin Lacombe tegen. Al zijn boeken die bij Clavis zijn verschenen vind ik echt prachtig geïllustreerd en telkens als ik er weer eentje zie weet ik dat ik het absoluut moet lezen. Toen ik Verliefde vlinders tegenkwam kon ik deze dan ook absoluut niet laten liggen en nam hem mee naar huis.
In Verliefde vlinders volgen we het verhaal van Naoko. Wanneer Naoko’s vader haar op haar veertiende verjaardag naar de grootstad Kyoto stuurt om hier een traditionele opleiding te volgen om zo een fatsoenlijke jongedame te worden bedenkt Naoko om onder dit plan uit te komen. Als er iets is wat ze absoluut niet wilt studeren dan is het wel een traditionele opleiding als fatsoenlijke jongedame. Het liefste wilt ze literatuur studeren. Ze bedenkt als plan om zich in de grootstad te verkleden als jongen om zo toch haar eigen studiekeuze te studeren. Maar in de grootstad ontmoet ze Kamo, een jongen waar ze al snel een goede band mee krijgt die misschien wel meer betekend dan vriendschap…
De tekenstijl van Benjamin Lacombe trekt mij altijd meteen aan. Lacombe is ook niet bang om meerdere culturen te ontdekken en ons als lezers zo mee op ontdekkingsreis te nemen. Verliefde vlinders geeft de lezer een inkijk in de Japanse cultuur, iets waar ik zelf nog niets over gelezen had maar wat ik wel zeer leuk vond om over te lezen. Het verhaal doet me een beetje denken aan een hervertelling van Romeo en Julia aangezien de geliefden op alle vlakken niet bij elkaar horen en mogen te zijn. Naoko is wel een sterk hoofdpersonage en ik vind het prachtig om te zien hoe ze zelf wilt bepalen wie ze wilt worden en wat ze wilt studeren, zo zouden veel hoofdpersonages mogen zijn aangezien het zeer belangrijk is om op te komen voor jezelf en je rechten als mens. Het verhaal is prachtig en ook prachtig vormgegeven met Lacombe zijn prenten. Het boek is in een zeer groot formaat waardoor de prenten goed tot hun recht komen (het is wel echt een boek om ergens op of tegen te leggen tijdens het lezen door dit grote formaat)
Ik ben dus aardig verrast door Verliefde vlinders en ben ook weer wat meer te weten gekomen over de Japanse cultuur, sommige woorden worden ook achteraan duidelijk uitgelegd zodat de lezer het volledige verhaal begrijpt. Verliefde vlinders is weer een pareltje die je absoluut in je boekenkast moet hebben staan. Dit boek gaf ik 4,5 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review