Labyrint – Inge Verbruggen

Labyrint – Inge Verbruggen

Labyrint
Published: 2021
Publisher:
Page Count: 253
Categorie:
ISBN13: 9789044841015
Toen ik Labyrint in de aanbiedingsbrochure van Clavis zag staan werd ik meteen nieuwsgierig door de cover. Na het lezen van de flaptekst werd ik nog enthousiaster en moest ik het boek absoluut lezen. Een uit de hand gelopen filmnacht op school? Count me in!
In Labyrint volgen we het verhaal vanuit 3 verschillende perspectieven: Boston, Ava en Benthe. Wanneer er tijdens de geplande filmnacht op school opeens de boodschap “Truth and dare” op het scherm komt te staan loopt het al snel uit de hand. De klasgroep wordt plots in twee├źn gesplitst en al snel raken de buitenstaanders verwikkeld in een heuse escape room. Maar kan de groep ontsnappen voordat er ongelukken gebeuren?
De combinatie van de cover en de flaptekst zorgde ervoor dat ik meteen interesse had in dit boek. Het was het eerste boek wat ik van Inge Verbruggen zou lezen aangezien ik haar debuut (helaas) nog altijd ongelezen in de kast heb staan. Na het lezen van Labyrint ben ik dan ook wel nieuwsgierig geworden naar haar debuut aangezien dit boek een zeer sterke YA-thriller was. Het boek leest meteen al heel vlot en het duurt niet lang vooraleer de spanning oppikt. De lezer wordt meteen in het verhaal gesmeten en door de wisselende perspectieven wordt de spanning goed opgebouwd en leert de lezer het verhaal kennen vanuit deze verschillende perspectieven. Ongeveer 1/3 van het einde had het verhaal wel een dipje aangezien ik tot op dat moment nog steeds niet wist waar het verhaal nu eigenlijk heen ging. Het einde maakte dit echter wel goed aangezien het tot op de laatste zin spannend blijft en deze zin de lezer geschokt achterlaat met stof tot nadenken. De raadsels en waar al deze puzzels naar leiden vond ik echt een geweldig idee en toen alle puzzelstukjes op zijn plaats vielen was alles heel logisch, het is dan ook wel te merken dat er heel veel is nagedacht over al deze stukjes aangezien alles op het einde mooi op zijn plaats valt.
Labyrint heeft me dus zeker weten te verrassen en maakt me des te nieuwsgieriger naar Inge Verbruggen haar debuut. Dit boek is een goede YA-thriller voor lezers die leren kennismaken met dit genre. Het verhaal bevat een goede spanningsopbouw en het verhaal is niet te eng waardoor het een goed startboek is voor de doelgroep. Dit boek past perfect in het rijtje van bekende jeugdthrillers maar met volwassener taalgebruik.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review