Verstoten – Sterre Collins

Verstoten – Sterre Collins

Verstoten
Published: 2021
Publisher:
Page Count: 345
Categorieën: ,
ISBN13: 9789463967884

Toen ik zag dat Esther Boek met een nieuw boek kwam (onder het pseudoniem Sterre Collins) was ik erg benieuwd naar het boek. Ik las De perfecte moeder – een spannende roman voor volwassenen van haar en vond dit een heel goed boek. Ik schreef me dan ook in voor de blogtour en vandaag is het mijn beurt om een recensie te posten.

In Verstoten volgen we het verhaal van Lucy. Lucy is opgegroeid zonder vader en haar moeder wil het onderwerp ook nooit aanhalen. Hierdoor mist Lucy wel een vaderfiguur in haar leven en hier zit ze dan ook vaak mee. Wanneer ze Fraser ontmoet is er meteen een aantrekkingskracht tussen de twee en al snel hebben ze een relatie. Fraser is helemaal het tegenovergestelde van Lucy en gaat samen met Lucy op zoek naar haar vader. Zal Lucy haar vader vinden en is Fraser wel te vertrouwen?

Toen ik begon met lezen viel me meteen op dat het boek meerdere vertelelementen bevat. We volgen zowel het verhaal van Lucy en lezen soms ook uit het perspectief van Fraser en lezen brieven die Lucy haar vader al sinds Lucy drie jaar was naar haar schrijft. Dit zorgt ervoor dat het verhaal heel vlot leest en dat je een totaalbeeld krijgt van de verschillende personages. Het duurde dan ook niet lang of ik had al 1/3 van het boek gelezen. Ik merkte wel dat na ongeveer een 100-tal pagina’s te hebben gelezen ik in een soort dipje raakte. Ik vond Lucy erg naïef en hoewel ik de keuzes die Sterre Collins maakt in dit boek begrijp lag het verhaal me steeds wat minder. Naar het einde toe trok zich dit wel weer wat recht aangezien er toen enkele spannende scènes kwamen waardoor ik wel op het puntje van mijn stoel zat. We zien Lucy in een mum van tijd helemaal omvormen tot een totaal andere persoon waardoor ik als lezer steeds minder en minder begrip had voor haar verhaal en haar situatie. Het vertelperspectief wat ik het interessants vond waren de brieven van Lucy haar vader.

Verstoten bevat heel wat thematieken waardoor het een donkere YA is met een vleugje spanning. Het verhaal leest enorm vlot en zal zeker bij vele mensen binnenkomen. Helaas vond ik dit iets minder maar dit komt vooral door het hoofdpersonage waar ik totaal geen klik mee leek te hebben. Er zijn wel enkele triggerwarnings dus wie deze nodig heeft moet zeker deze onderaan de recensie even lezen.

Trigger Warning
Automutilatie, geweld, ruziënde ouders, vechtscheiding

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review