Hamley is jarig – Sandra J. Paul

Hamley is jarig – Sandra J. Paul

Hamley is jarig
Series Number: 1
Published: 2021
Publisher:
Page Count: 105
Categorieën: ,
ISBN13: 9789464208221
Vandaag is het weer mijn beurt in een blogtour. Deze keer doe ik mee aan de blogtour van Hamley is jarig geschreven door Sandra J. Paul. Het eerste geïllustreerde kinderboek bij Hamley Books, een boek waar ik na alle teasers te hebben gezien heel benieuwd naar was.
In Hamley is jarig volgen we het verhaal van de kleine kat genaamd Hamley. Omdat Hamley nog heel klein is mag hij niet zoals zijn zussen naar buiten, hoe graag hij dat ook wilt. Hamley is wel een bijzondere kat, hij verstaat namelijk alles wat de mensen rondom hem zeggen. Wanneer Viola (het baasje van Hamley) jarig is leert Hamley taart kennen. Er is echter een klein probleem: de dieren krijgen geen taart en ook geen feest op hun verjaardag. Hamley vindt dit niet eerlijk en gaat samen met de sluwe kat B-boy op zoek naar taart. Kruip in de huid van Hamley en ontdek hoe het is om als kat op zoek te gaan naar een verjaardagstaart…
Toen ik enkele teasers van de illustraties voorbij zag komen werd ik enorm enthousiast en nieuwsgierig naar dit boek. De vormgeving is werkelijk prachtig en het boek is gedrukt in een mooi hardcover formaat wat perfect is voor kleinere kinderhanden de illustraties zijn in een pastelkleur gedrukt waardoor het binnenwerk ook heel mooi past bij de cover. Hamley beleeft een heel avontuur wat zeker bij kinderen in de smaak zal weten te vallen. Hoewel de illustraties echt heel mooi zijn vond ik wel dat er redelijk weinig illustraties aanwezig waren, ik had er denk ik graag nog wat meer gehad. Het verhaal zelf is heel leuk om zowel zelfstandig als samen met een ouder te lezen aangezien er ook heel wat humoristische scenes zijn waarbij zowel ouder als kind zullen lachen. Hamley is jarig is een dun kinderboek met maar 105 pagina’s, hierdoor leest het heel vlot en voordat je het weet sla je het boek dicht en ben je op een heus avontuur geweest met Hamley.
Hamley is jarig is een heel leuk en fantasierijk verhaal voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en kan zelfstandig of samen met een ouder worden gelezen. Ik denk dan ook dat deze reeks bij kinderen van deze doelgroep echt in de smaak zal weten te vallen en ik ben nieuwsgierig naar het volgende boek in de reeks genaamd “Hamley op pompoenjacht”. Gelukkig hoeven we niet meer zo lang te wachten op het vervolg aangezien het tweede deel in deze reeks al in augustus verschijnt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review