Klein wit visje weet al heel veel – Guido Van Genechten (Valerie)

Klein wit visje weet al heel veel – Guido Van Genechten (Valerie)

Klein wit visje weet al heel veel
Published: 2020
Publisher:
Page Count: 72
ISBN13: 9789044838558
Klein wit visje weet al heel veel! Hij kent de kleuren van de regenboog, kan tellen tot tien, kent verschillende emoties, het verschil tussen boven en onder én hij weet waar papa’s goed in zijn. Nap he? Weet jij al deze dingen al? Ga mee op pad met klein wit visje en kom alles te weten wat hij al weet! In dit dikke boek over het bijzondere visje kunnen kinderen urenlang bladeren én dingen bijleren! Geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar.
Klein wit visje is echt een musthave voor in je boekenkast! Er zijn tal van titels beschikbaar, zoals een geluidenboekje of boekjes met verhalen. In Klein wit visje weet al heel veel kunnen kinderen samen met het visje op pad om alles wat hij weet te ontdekken!
Guido Van Genechten heeft een prachtige tekenstijl. De illustraties doorheen het boek zijn afgewerkt met felle, levendige kleuren en aangezien ze gedrukt zijn op een zwarte achtergrond komen de kleuren nog sterker naar voor. De afwerking met harde kaft zorgt ervoor dat er heel wat leuke leesuren kunnen volgen!
Samen met visje leren de kindjes de kleuren van de regenboog kennen. Er volgt altijd een ‘informatie pagina’ waar thema wordt voorgesteld en de bijbehorende delen worden uitgelegd. Bij de kleuren vind je bijvoorbeeld alle kleuren in woorden en met hun kleur terug. Daarna leren kinderen aan de hand van tekening de kleuren één voor één apart kennen dankzij bijvoorbeeld de rode krab en de oranje goudvis. Naast de kleuren is er ook aandacht voor de cijfers tot tien, voor emoties, voorzetsels van plaats en eigenschappen (snel, groot…).
Niet alleen het leerrijke element van het boek wordt benadrukt. Doorheen de illustraties zitten ook interactieve elementen. In het stukje over de getallen is er bijvoorbeeld bij elke tekening een vraag (wie hangt er ondersteboven?) en het is aan de kinderen om de prenten goed te bekijken en de vreemde eend in de bijt eruit te halen! Heel erg leuk om op een speelse manier toch leerrijk aan de slag te kunnen.
Klein wit visje weet al heel veel is een prachtig boek dat elke ouder in huis zou moeten hebben. Op een speelse manier leren de kinderen samen met visje verschillende dingen ontdekken in de zee. De prachtige kleuren die mooi uitkomen dankzij de zwarte achtergrond zorgen voor uren kijk- en leesplezier!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review