Blauwdruk van geluk – Petra Kruijt

Blauwdruk van geluk – Petra Kruijt

Blauwdruk van geluk
Author:
Published: 2021
Page Count: 304
Categorie:
ISBN13: 9789020539882
Toen ik zag dat er een nieuw boek van Petra Kruijt zou verschijnen bij Zomer&Keuning was ik enorm enthousiast! Ik heb haar leren kennen door haar Liefde in de lucht reeks en vond haar schrijfstijl zeer fijn lezen. Ik was dan ook erg benieuwd naar een volledig boek van haar.
In Blauwdruk van geluk volgen we het verhaal van Navy ( maar eigenlijk heet ze liever Avy) Avy is de dochter van een actrice en zou graag zelf ook actrice worden. Om haar droom na te jagen heeft ze de ene auditie na de andere maar toch lukt het haar niet om een rol te bemachtigen. Om alles te kunnen bekostigen heeft ze dus een baan als kamermeisje in een hotel. Wanneer de baas van het hotel naar haar toe komt en verteld dat zijn neef op zoek is naar een hoofdrolspeelster voor in zijn nieuwste film is Avy door het dolle heen. Eindelijk kan ze haar droom werkelijkheid zien worden.
Zoals ik al van Petra Kruijt gewend was is Blauwdruk van geluk een heerlijk feelgood boek. Je volgt het verhaal van de ambitieuze Avy wat op zoek is naar een acteerjob. Ik had nog nooit een volwassen boek gelezen over het acteerwereldje en vond het dan ook zeer interessant om te zien hoe dit alles in zijn werk gaat. De schrijfstijl van Petra Kruijt laat je het verhaal levendig voor je zien en laat je zo kennis maken met de acteerwereld en hoe moeilijk deze branche is. Ik vond de verschillende relaties doorheen dit boek (zowel op vriendschappelijk als op romantisch vlak) zeer sterk neergezet. De romance tussen Avy en Raoul is een slowburn romance en hoewel je weet hoe het verhaal gaat eindigen geniet je van iedere seconde omdat deze personages zo goed bij elkaar passen en het gewoon prachtig is om dit te zien groeien naarmate het boek vordert. Het was ook zeer interessant om eens te lezen over een alleenstaande vader (vaak zien we in boeken enkel alleenstaande moeders) en de band die Raoul heeft met Jimmy.
Hoewel het boek heerlijk weg las waren er toch enkele situaties wat naar mijn gevoel te snel werden afgehandeld. De situatie met de vader van Avy had wel wat uitgebreider mogen zijn om zo een volledig beeld te vormen. Het einde laat ook de ruimte om zelf te fantaseren hoe het verhaal verder gaat en er is ook ruimte voor een vervolg. Ondanks dat deze kleine plotpoints niet voldoende waren uitgewerkt naar mijn mening vond ik het boek toch zeer leuk om te lezen. Ik heb dan ook erg genoten van Blauwdruk van geluk en ben benieuwd naar meer boeken van Petra Kruijt. Ik hoop dan ook snel haar andere boeken te lezen omdat ik haar schrijfstijl zo fijn vind lezen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review