Je kunt geen kant op – Astrid Sercu

Je kunt geen kant op – Astrid Sercu

Je kunt geen kant op
Author:
Published: 2021
Publisher:
Page Count: 156
Categorie:
ISBN13: 9789044839876
Toen ik te horen kreeg dat er een nieuw boek zou verschijnen van Astrid Sercu was ik meteen enthousiast. Twee jaar geleden las ik haar debuut en vond het echt een hele goede jeugdthriller, ik was dan ook nieuwsgierig naar haar tweede boek en over wat dit zou gaan. Na de flaptekst te hebben gelezen werd ik alleen maar enthousiaster en moest ik het boek meteen hebben.
In Je kunt geen kant op volgen we het verhaal van een gijzeling op school. Wanneer een gevaarlijke gevangene ontsnapt uit de gevangenis zijn de mensen in het dorp onrustig. Twee dagen later slaat het noodlot toe wanneer er op een middelbare school plots 2 mannen binnenvallen en 4 kinderen gijzelen. De twee mannen willen dat de directeur na 15 jaar eindelijk de waarheid verteld. Maar wanneer de schooldirecteur zwijgt loopt de situatie al snel uit de hand. Wat is er 15 jaar geleden gebeurt dat deze daders wraak willen nemen en zal iedereen de school veilig weten te verlaten?
Toen ik deze flaptekst las was ik instant nog nieuwsgieriger naar het boek, het klonk dan ook veelbelovend en als een echte page-turner. Dit bleek ook te zijn toen ik het boek in handen had aangezien het boek weer redelijk dun is (zoals haar eerste boek) en korte hoofdstukken heeft. Hierdoor vlieg je doorheen het boek en sla je pagina na pagina om in de hoop om antwoorden op al je vragen te vinden. Ik kon dan ook niet stoppen met lezen aangezien het zo spannend was en ik absoluut moest weten wat er stond te gebeuren. Het heeft wel eventjes geduurd eer ik doorhad dat we hetzelfde vriendengroepje volgen als in Astrid Sercu haar eerste boek (ik las dit boek dan ook 2 jaar geleden waardoor ik de namen van de personages niet meer zo goed herinnerde) In dit boek volg je ook verschillende personages hun perspectief en krijg je hierdoor een inkijk in wat er zich afspeelt in het hoofd van de daders, dit zorgt ervoor dat je ook een ‘vreemde’ emotionele band krijgt met hun.
Je kunt geen kant op is dan ook weer een hele sterke jeugdthriller die thuishoort in het rijtje van bekendere jeugdthriller auteurs zoals Mel Wallis de Vries. Dit boek is perfect voor de doelgroep en zal zeker bij jongeren in de smaak weten te vallen aangezien het een steengoed verhaal heeft met de juiste spanningsopbouw. Toen ik het boek dichtsloeg had ik dan ook meteen de drang om het boek te herlezen aangezien ik het in een ruk had uitgelezen en toch nog even wou vertoeven in dit wereldje. Een heuse rollercoaster die je van begin tot einde op het puntje van je stoel laat zitten. Ik kijk dan ook weer reikhalzend uit naar meer werk van Astrid Sercu aangezien dit weer een ijzersterk verhaal was!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review