Van klein tot groots: Rosa Parks – Marta Antelo & Lisbeth Kaiser

Van klein tot groots: Rosa Parks – Marta Antelo & Lisbeth Kaiser

Van klein tot groots: Rosa Parks
Illustrator: Marta Antelo
Series Number: 6
Published: 2020
Page Count: 34
Categorie:
ISBN13: 9789051167832
Vandaag is het internationale vrouwendag daarom heb ik vandaag voor jullie een recensie van Van klein tot groots: Rosa Parks. Een perfecte reeks om kennis te maken met de belangrijkste vrouwen uit de wereldgeschiedenis. In dit deel volgen we dus het verhaal van Rosa Parks.
In Van klein tot groots: Rosa Parks wordt het levensverhaal van Rosa Parks op maat van het kind omschreven. We zien hoe Rosa Parks opgroeide in Alabama waar ze al van kinds af aan ontdekte dat er ongelijkheid was tussen de verschillende rassen. We volgen haar doorheen haar leven en zien hoe zij uiteindelijk is gegroeid tot de sterke burgerrechtenactiviste die we ons tot vandaag de dag nog steeds herinneren.
Als ik heel eerlijk mag zijn kende ik het verhaal van Rosa Parks nog niet, natuurlijk heb ik haar naam wel al eens horen vallen maar echt onderzoek naar haar had ik niet gedaan. Toen dit boek verscheen was ik dan ook zeer nieuwsgierig aangezien ik deze reeks prentenboeken echt heel mooi vind gedaan en ik zo ook het verhaal van Rosa Parks heb leren kennen. Het verhaal is natuurlijk wel ingekort en vergemakkelijkt zodat het ook behapbaar is voor jonge lezers. Het is dan ook zeer belangrijk dat ze deze verhalen maken voor deze leeftijdscategorie zodat jonge lezers meteen kennis maken met enkele van de belangrijkste vrouwen in de wereldgeschiedenis. De tekenstijl is ook zeer mooi en apart en past perfect bij de rest van de reeks. Het is belangrijk dat we ons dit verhaal blijven herinneren en herhalen want tot op heden is de ongelijkheid tussen verschillende rassen nog steeds werkelijkheid en met dit boek leren we de jongere generatie dat we dit in naar de toekomst toe gelijk moeten trekken.
Deze reeks is perfect om jonge lezers (en blijkbaar ook volwassenen) kennis te laten maken met een stukje geschiedenis en hun zo bij te laten leren over de levensverhalen van enkele zeer belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Ik ben na het lezen van dit boek dan ook veel te weten gekomen over Rosa Parks en vind het ook top dat ze achteraan nog een klein stukje geschiedenis meegeven en enkele foto’s zodat we door middel hiervan kinderen dingen laten bijleren. Ik zal dit dan ook zeker vaker voorlezen zodat mijn metekindje (en later mijn kinderen) wel zullen weten wie Rosa Parks was en ze dit stukje geschiedenis meekrijgen van jongs af aan. Lees dit boek dan ook samen met je kinderen en ga in gesprek over dit onderwerp want dat is oh zo belangrijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review