Waarom ik meer een luisterboeken lezer ben dan een fysieke lezer

Vandaag vertel ik jullie in mijn Getest en goedgekeurd? serie hoe ik heb gemerkt dat ik steeds meer een audioboekenlezer ben geworden dan een fysieke lezer. Maar ook neem ik jullie mee achter de schermen van de afgelopen maand en hoe ik dit alles draaiende heb weten te houden.
3 juni 2020, de veiligheidsraad zit samen en met spanning wacht ik af of de horeca zaken terug open mogen en of ik terug zal mogen keren naar het werk. Het vonnis valt en op 8 juni mogen we de deuren weer openen. Voor het eerst in 3 maanden keert de realiteit weer terug. Dan volgt er die maandag, ik rij naar het werk om samen te zitten met al mijn collega’s en alle veiligheidsmaatregelen te overlopen om een zo snel mogelijke en veilige start te maken. Werken met een mondmasker voor onbepaalde tijd ondanks de aankomende hitte, wat hadden we dit onderschat. Doordat we 3 maanden alles hebben moeten sluiten zal dit ook betekenen dat we ieder in zo min mogelijke dagen onze uren zullen moeten draaien.
Dagen van 13 werkuren en soms wel meer, veel leestijd blijft er dan ook niet over aangezien ik vaak uitgeput en moe thuis kom. Mijn reddende engel deze maand waren luisterboeken. Na een week proberen fysieke boeken te lezen merkte ik al snel dat dit steeds trager ging aangezien ik vaak te moe was of mijn concentratielevel zeer laag bleek te zijn. Na een week lang proberen gaf ik het op en greep ik naar de luisterboeken. Ik ben geabonneerd op zowel Storytel als Kobo plus en vind dit beide hele fijne platformen voor luisterboeken te luisteren.  Ik begon in de Royals serie en merkte dat ik eindelijk terug in de leesstemming begon te raken. Ik vloog door de boeken heen en vond zowaar de ontspannende factor van lezen terug. Tijdens mijn dagdagelijkse dingen luisterde ik naar een luisterboek – zo verloor ik geen tijd en had ik toch aardig wat boeken om te lezen. Iedere ochtend voor het werk gaf ik mezelf een uur de tijd om heerlijk op mijn gemak wakker te worden, te ontbijten en lekker te luisteren naar een boek voor ik uiteindelijk in mijn auto moest stappen om naar het werk te rijden. Op mijn vrije dagen probeer ik nog steeds een fysiek op te pakken maar echt vlotjes gaat dit toch niet, ik moet me hierbij meer focussen waardoor ik niet zoveel gelezen krijg als dat ik zou willen.
Luisterboeken zijn dus echt een hulpmiddel geworden om tijdens mijn drukke dagen toch nog te kunnen ontspannen van een heerlijk boek. Ik zet ze op terwijl ik mij ben aan het klaarmaken, tijdens het ontbijten en tijdens mijn pauze op het werk. Ik vind het zeer ontspannend en fijn dat dit bestaat aangezien het mij doorheen deze maand heeft weten te slepen, wetende dat ik een halfuur op het werk kan genieten van een boek en de hele wereld even kan buitensluiten is een echte motivatie om te blijven lezen.
Door mijn drukke job ben ik luisterboeken dus enorm gaan weten te waarderen en ben ik echt enorm blij dat dit bestaat maar mijn liefde voor luisterboeken begon al een aantal jaren geleden aangezien ik geen snelle lezer ben. Al snel heb ik gemerkt dat ik een snelle luisteraar ben dan een snelle lezer, ik kan een luisterboek dan ook gemakkelijk luisteren op 2,25 snelheid en het verhaal perfect weten mee te volgen. Ook vind ik het echt super als er bij uitgave van een boek meteen ook een luisterboek beschikbaar is, zo krijgt de lezer ook de kans om het boek mee te lezen als hij/zij daar op dat moment zin of tijd in heeft.
Luisterboeken zijn dus echt mijn go-to en zeker met mijn drukke job zorgt dit ervoor dat ik toch nog boeken gelezen krijg en ik Leesmeemetmij draaiende weet te houden. Komende maanden zal ik er dus zeker nog vele weten te verslinden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *