Vraag van de week: Kersteditie #1

Het is december! Dat betekend dat de feestmaand is begonnen. Aangezien het bijna Kerst is leek het Valerie en ik een leuk idee om vraag van de week in een kerstjasje te stoppen. Vandaag de eerste:

Hoe sta jij tegenover Kerst?

Zoals sommige van jullie misschien al weten ben ik een enorme fan van de feestdagen! Ik noem mezelf ook vaak een Kerstelf aangezien ik zo enthousiast wordt van deze tijd van het jaar. Ik ga dan ook volledig uit als het op Kerstmis aankomt. Ik heb vaak meerdere adventskalenders om af te tellen naar de beste dag van het jaar (buiten mijn verjaardag natuurlijk – deze valt ook in deze maand dubbel feest dus!) Dit jaar heb ik er maar liefst 10, ik hou ervan om iedere dag mijn adventronde te toen en te ontdekken wat er allemaal achter de deurtjes schuilt.

Wij zetten onze kerstboom ook altijd in de herfstvakantie (meestal op 31 oktober – aangezien wij halloween niet vieren) zodat we lekker lang kunnen genieten van ons prachtig versierde huis – deze laten we ook standaard staan tot en met 6 januari aangezien het dan pas drie koningen is en we dan de kerstperiode ook pas echt afronden.

Wij vieren ons kerstfeest altijd met onze kleine groep familie (mijn ouders, zus, schoonbroer, metekindje (Leon) en ik ) – dit jaar gaat dit natuurlijk niet maar des te meer om uit te kijken naar volgend jaar! We vieren Kerstavond altijd alleen met mijn ouders en ik – we gourmetten (dit doen we ook altijd in 2 rondes) spelen spelletjes, openen cadeautjes en sluiten de avond meestal af met een kerstfilm.

Op eerste Kerstdag vier ik het dan meestal met mijn zus, schoonbroer en metekindje erbij en dan hebben we een 5 gangen diner (hapjes, voorgerecht, soep, hoofdgerecht en dessert) dit doen wij ook in stukjes en tussendoor spelen we spelletjes, kletsen we gezellig met elkaar of openen we al wat cadeautjes (wij trekken ook ieder jaar lootjes zodat we een cadeau voor iedereen aan tafel hebben)

Tweede kerstdag is sinds een aantal jaren kersttruien dag geworden, hier doen we allemaal een kersttrui aan en hebben we weer een 5 gangen diner. Dit is eigenlijk een traditie geworden aangezien we op tweede kerstdag vooral comfy willen zijn en het leek ons leuk om kersttruien aan te doen.

Ik ben dus helemaal in mijn element rond deze tijd van het jaar. Ik hou ervan om gezellig een kerstfilm te kijken, met de lichtjes van de kerstboom en een heerlijke warme chocomelk (met marshmallows natuurlijk!) Ik ben ook altijd al zo’n enthousiast persoon geweest aangezien het een heerlijke periode is en we een jaar kunnen afsluiten met veel gezelligheid.

Hoe ik tegenover Kerst sta is dus heel duidelijk en als je aan het einde van deze blogpost bent geraakt: proficiat! It was a long one

Hoe vieren jullie Kerst?

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *