Vraag van de week #14

Het is Woensdag! Wat natuurlijk betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe Vraag van de week. Ons wekelijkse topic waar Valerie en ik vragen aan elkaar stellen en deze beide beantwoorden op onze blogs. Vandaag hebben we vraag veertien:

Hebben jullie tips voor beginnende bloggers of lezers die twijfelen om er eentje te beginnen?

Bedenk een leuke en passende naam.

Onderschat dit zeker niet, mijn blog heeft vele namen gekend alvorens ik op Leesmeemetmij kwam. Omdat ik nogal vaak veranderde zorgde ik er eigenlijk voor dat mijn lezers in de war raakte en op een gegeven moment niet meer wisten welke naam ze nu moesten opzoeken. Bedenk dus zeker voordat je begint al je naam – dan weten je lezers meteen dat dit jou blog is en komen ze zeker terug.

Brainstorm.

Neem een blad papier en schrijf op wat je allemaal wilt doen op je blog. Herhaal deze brainstorm sessies ook regelmatig zodat je creativiteit blijft stromen en je nooit zonder idee├źn raakt.

Schrijf! 

Het is zeer belangrijk om voordat je een blog begint al te schrijven. Een klein voorraadje opbouwen alvorens je je site live gooit kan al enorm helpen. Denk hierbij aan recensies, projecten waar je mee afkomt,… Zorg dat je zeker 2-3 weken vol kan plannen zodat je jezelf 2-3 weken werk uitspaart – Zo kan je in die 2-3 weken ook weer vooruit bloggen voor de weken daarna.

Maak een duidelijke planning.

Planning is key. Bedenk op voorhand op welke dagen jij graag wilt posten – en natuurlijk op welke dagen het beste uitkomt voor jou. Door consistentie te hebben in je blogdagen zorg je ervoor dat lezers weten op welke dagen ze zeker een kijkje moeten nemen op je blog.

Neem voldoende tijd om te bloggen.

Een blog onderhouden kost heel veel tijd en dat ga je er echt voor over moeten hebben. Een artikel schrijven neemt al snel een uurtje tijd in beslag en als je bv 4 dagen post is dit per week al snel 4 uur, ook moet je de grafics nog maken + de uren dat je spendeert aan het lezen van de boeken die je bespreekt. Bloggen is al snel een part-time job en je moet er echt je tijd voor nemen. Plan bijvoorbeeld een dag in de week in waarop je vooruit blogt voor de volgende week – zo ben je standaard op die dag bezig met bloggen zonder onderbrekingen.

Doe het omdat het je passie is.

Als je er niet met de juiste intenties ingaat dan gaan mensen dit merken en komen je lezers ook niet meer terug naar je blog. Als bloggen en lezen je passie is dan gaan mensen dit ook zien aan je blog en komen ze graag terug om een kijkje te nemen. Als je blog je passie niet is dan ga je het op een gegeven moment ook niet meer graag doen en dan gaat je platform doodbloeden.

Blog, blog, blog!!!

Join the community! Boekenblogger zijn is heerlijk omdat je dan omringt wordt door mensen die dezelfde hobby en passie met jou delen, namelijk boeken! Hoewel het soms eng kan zijn om hierin gesmeten te worden gaat het het echt waard zijn als je het graag doet! Je wordt namelijk omringt door superleuke mensen die graag jou schrijfsels gaan willen lezen.

Dit zijn mijn tips voor beginnende bloggers of mensen die twijfelen om er eentje te starten. Hebben jullie nog tips?

Laat ons ook vooral hieronder vragen achter die Valerie en ik kunnen beantwoorden en misschien komt jou vraag wel voorbij in een van de komende Vraag van de week artikelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *