Top 10 boeken van 2018

Vandaag heb ik weer een nieuwe blogpost voor jullie en deze keer deel ik eindelijk mijn top 10 boeken die ik las in 2018. Laten we snel beginnen…

*Eventjes een mededeling: deze boeken staan niet in een bepaalde volgorde. Ik scrolde eigenlijk gewoon door goodreads terwijl ik dit lijstje maakte en schreef de leukste boeken op.*

Onzichtbaar – Sandra J. Paul 

 

Dit is het kortste boekje op deze lijst aangezien dit boek maar 60 pagina’s heeft. Hoewel het een vrij kort verhaal is is het toch echt wel een krachtig boek wat mij heeft weten te raken. Dit boek gaat namelijk over het thema: pesten. Zelf ben ik vroeger ook heel fel gepest geweest en ik denk dat dit boek me daardoor wel heeft weten te raken. En ook een zeer leuk detail over dit boek is: als je dit boek koopt gaan alle verdiensten naar Rode Neuzen Dag, een zeer goed initiatief voor kinderen met mentale problemen.

Liefde in Twin Bridges: Jacob en June – Debra Eliza Mane (Recensie)

Afbeeldingsresultaat voor liefde in twin bridges jacob en june

Hoewel ik 2 delen in deze serie heb gelezen koos ik er toch voor om dit boek in deze top 10 te zetten aangezien ik het verhaal in dit boek het sterkste vond. June heeft namelijk EDS in dit boek en aangezien ik dit nog niet echt kende leerde ik ook een aantal dingen van dit boek. En Debra heeft zichzelf met dit boek ook echt wel bloot gegeven aangezien ze zelf EDS heeft en dus echt uit eigen ervaring kon schrijven.

Full Moon: Kies voor elkaar – Stefanie Van Mol (Deel 1) – (Deel 2) – (Deel 3) – (Deel 4) – (Deel 5)

Afbeeldingsresultaat voor kies voor elkaar

In 2018 las ik de hele Full moon serie (5 boeken tot nu toe deel 6 komt normaal gezien eind februari uit bij Dutch Venture Publishing) en hoewel ik deze serie echt geweldig vond bleven de personages uit de eerste 2 delen en het laatste deel me het meeste bij. Vooral deel 5 was ijzersterk en deed me echt uitkijken naar deel 6 (gelukkig hoef ik niet meer zo lang te wachten)

De Wicca serie – Cate Tiernan

Afbeeldingsresultaat voor wicca serie cate tiernan

Van deze serie kon ik niet echt een specifiek boek kiezen aangezien ik van de hele serie (wat ik tot nu toe heb gelezen en dat is deel 8) erg goed vond. Ik ging er een beetje twijfelend in aangezien ik dacht dat het niet echt iets voor mij zou zijn. Maar wat heb ik mij vergist! Deze boeken vlogen voorbij en ik geraakte enorm gehecht aan de personages. Ik wil dit jaar ze vanaf het begon opnieuw gaan lezen en de hele serie bingen.

Midnight sun – Trish Cook

Afbeeldingsresultaat voor midnight sun nederlands

In juni ging ik samen met mijn vriendinnen naar de film omdat we gingen afstuderen en we graag nog eens met ons allen iets wouden doen. We moesten allemaal enorm wenen op het einde en vonden het een geweldige film. De Euroscoop had ons gezegd dat we aan een winactie konden meedoen om het boek te winnen – ik wou die namelijk heel graag (Maar uiteindelijk is er toen nooit een winactie online gekomen op hun site) Maar toen keek ik op de facebookpagina van Best of YA en zij hadden wel een winactie. Ik en mijn 3 vriendinnen besloten mee te doen en elkaar te taggen. En alsof ze het wisten dat ik de enige ben in ons groepje wat echt graag leest won ik van ons 4 deze winactie. Dit geweldige nieuws kreeg  ik te horen op de dag dat ik afstudeerde, een geweldig afstudeer cadeautje dus. Ik las dit boek dan ook in de zomer lekker aan het zwembad en ik geraakte zo gehecht aan de personages en ook toen ik al wist wat ging gebeuren moest ik weer wenen.

Fataal spel – Chinouk Thijssen (Recensie)

Afbeeldingsresultaat voor fataal spel

Meteen toen dit boek uitkwam wist ik dat ik hem moest kopen! Ik ging dan ook op de dag dat hij uitkwam naar de boekhandel en kocht dit boek, ik had al een boek gelezen van Chinouk en vond hem toen zo goed dat ik absoluut meer van haar werken moest lezen. Fataal spel was dan ook weer een geweldig boek van Chinouk! Truth or dance kwam dit jaar ook uit maar deze las ik helaas nog niet uit (maar hier ga ik zeker snel werk van maken voor deel 2 uitkomt!)

[Gewoon] leven – Luc Descamps

Afbeeldingsresultaat voor gewoon leven luc descamps

Een Luc Descamps kon toch echt niet ontbreken op deze lijst. Verkeerd moment, verkeerde plaats is een van mijn favoriete boeken van hem en hierdoor wou ik zeker meer van zijn werk lezen. Gewoon leven gaat over een meisje waar de mama kanker heeft en je volgt hun verhaal. Dit was een heel ontroerend boek en weer prachtwerk van Luc Descamps. In 2018 ontmoette ik hem ook voor de eerste keer op De Boekenbeurs in Antwerpen en het is echt een hele sympathieke man (en ik kocht dan ook 3 andere boeken van hem haha).

Pijn – Mel Wallis De Vries

Afbeeldingsresultaat voor pijn mel wallis de vries

Ook dit jaar las ik weer een boek van Mel Wallis De Vries (eigenlijk 2 om precies te zijn – ik las ook nog Wild) Pijn sprak me het meeste aan vergeleken met Wild omdat ik bij dit boek echt niet doorhad wie de dader kon zijn. Mel weet me dan ook heel vaak te verassen en Pijn was daar geen uitzondering op.

Heerestraat en Rozenlaan – Carlie Van Tongeren (Recensie)

Heerestraat en Rozenlaan

Deze zomer kreeg ik contact met Carlie Van Tongeren via Instagram en ik vroeg of ik haar boek zou mogen lezen in ruil voor een recensie-exemplaar. Carlie reageerde heel enthousiast en stuurde me haar boek op. Dit boek is een echte aanrader, het gaat ook over een algemeen thema namelijk een scheiding. Hoewel dit boek in het begin echt dik leek namelijk 375 pagina’s las het als een trein!

Damn Honey! – Marie Lotte Hagen & Nydia Van Voorthuizen (Recensie

Afbeeldingsresultaat voor damn honey

Dit is ook een redelijk kort boekje maar ook weer eentje die een sterke indruk achterlaat. Dit boek gaat over verschillende thema’s maar vooral over feminisme en dan vrouwen het ook waard zijn! Dit boek is een echte aanrader voor iedere vrouw om te lezen!

 

2 die niet op de lijst belande maar toch waard zijn om te benoemen:

Cody – Bernice Berkleef

Afbeeldingsresultaat voor cody berkleef

Ook van dit boek hem ik enorm genoten! Ik las het in een dag uit en liet een enorme indruk achter. Een zeer spannende thriller.

De Rosemary Beach serie – Abbi Glines

Afbeeldingsresultaat voor bijna verliefd abbi glines nederlands

Ik las in 2018 de eerste 5 delen en wil zeker verder lezen aangezien deze boeken ook zeer snel lazen en de personages heel leuk waren om over te lezen.

 

Dit waren mijn top 10 gelezen boeken van 2018! Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en dan zie ik jullie graag de volgende keer terug op mijn blog!

 

Alwaysbeyourself X Chelsey

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *