Friday Five : Boeken over mental health

Hey! Eindelijk doe ik nog eens een friday five. Ik heb al een hele tijd geen friday five gedaan omdat toen ik er in de zomer mee begon wist ik nog niet dat mijn blog zou veranderen en verhuizen naar dit domein. Doordat ik druk bezig was met alles over te zetten en te perfectioneren vergat ik dus om mee te doen aan de friday fives. Maar vanaf nu wil ik weer actiever meedoen en beginnen doen we vandaag met mijn top 5 boeken over mental health. Laten we snel beginnen…

Toen ik voor deze top 5 door mijn Goodreads ging scrollen kwam ik eigenlijk erachter dat ik heel weinig boeken lees rond mental health wat me eigenlijk best verbaasde aangezien ik dacht dat dit een vrij makkelijk topic ging zijn. Ik vroeg aan Joost of boeken rond een eetstoornis ook mochten aangezien dit ook als mental health wordt gezien. Joost zei dat dit kon en zo heb ik toch een lijstje van 5 kunnen maken:

Girl online – Zoe Sugg

Girl Online 1 - Girl online

Zoals vele onder jullie wel weten is Girl online een van mijn favoriete boeken/series en dit komt namelijk door het feit dat Penny paniekaanvallen heeft waardoor ik mezelf enorm hard kon plaatsen in wat Penny meemaakte aangezien ik hier in het dagelijks leven ook mee struggle.

Emma wil leven – Josha Zwaan

Emma wil leven

Dit is een boek wat ik deze maand heb gelezen en wat me enorm raakte. Dit is namelijk het verhaal van Emma die strijd tegen de ziekte Anorexia. Doordat verschillende belangrijke personen in Emma’s leven aan bod komen in dit boek is dit zo’n sterk verhaal en begrijp je nog meer wat Emma allemaal heeft doorgemaakt. Toen ik het boek uitlas had ik dan ook een enorme krop in mijn keel en heb ik eens even goed moeten huilen.

Niet wat jij denkt – Jiami Jongejan

Niet wat jij denkt

Ook dit boek gaat over Anorexia. Jiami heeft vroeger zelf ook Anorexia gehad en heeft haar eigen verhaal verwerkt in een fictie boek. Dit is ook een zeer mooi en pakkend boek waarbij je ook meer te weten komt wat er door het hoofd gaat van iemand met deze ziekte.

Niets om het lijf – Kaat De Kock

Niets om het lijf

Ook dit boek las ik recent (December) en ik had al meerdere boeken gelezen van Kaat De Kock. Maar om de een of andere reden raakte dit boek mij het meeste, dit was het meest realistische boek wat Kaat heeft geschreven en waarbij je echt gehecht raakt aan de personages.

En als laatste heb ik het boek dat ik momenteel ben aan het lezen:

Asem – Leen Dendievel

Asem

Dit boek is een non-fictie boek wat meer uitleg geeft over angst en alles wat hiermee te maken heeft. Dit is het perfecte boek wat ik op dit moment nodig heb! Het leert me heel veel over angst want ook al heb ik het zelf ik weet er toch zeer weinig over en dit boek gaat toch op vanalles in. Dit boek bevat ook een aantal hele mooie en herkenbare quotes die ik zeker ga bijhouden.

 

Zo dit was mijn top 5 boeken met mental health. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen, ik ga zeker andere hun top 5 bekijken aangezien ik toch wel vind dat ik wat meer boeken over dit topic moet lezen en hier misschien tips uithaal. Je kan andere hun Friday fives bekijken door op de linkjes hieronder te klikken dan wordt je direct doorverwezen naar hun site!

Laurie (Laurie’s Bookshelf)

Angela (Faeraphel)

Joany (Craving Pages)

Conny (Connies Boekkies)

Rianne (Lil Red)

Merel (Young Adult Book Club)

Anna en Paula (Must Magazine)

Maud (Lovelyoffflower)

Liana (Sterrenregen)

Annabel (Het leven van een boekenworm)

Veerle en Celine (Secrets of the Tales)

Natasha (About My Bookshelf)

Nicky (Lovely Time With Nicky)

Marieke (Mariekes Books)

Jaike (Jaike vs de boeken)

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *