Julie and the phantoms | Seizoen 1

10 september werd er een nieuwe serie op Netflix gereleased genaamd Julie and the phantoms. Na de trailer te hebben gezien was ik aan een kant heel benieuwd maar ook wat terughoudend, wat als het helemaal niets voor mij bleek te zijn? Ik besloot om het toch te wagen (zeker aangezien Kenny Ortega hieraan heeft meegewerkt) en ik bekeek de eerste aflevering.
Julie and the phantoms gaat over Julie. Ze zit in het muziekprogramma op haar school, maar sinds de dood van haar moeder lukt muziek maken niet. Ze krijgt er geen noot uit, totdat er hulp komt uit onverwachtse hoek. Wanneer ze in haar moeders muziekstudio een oude CD vindt van een band genaamd ‘Sunset Curve’ besluit ze om deze CD af te spelen. Wanneer ze de CD op zet verschijnen er opeens 3 jongens. Ze blijken de geesten van Sunset Curve te zijn die in 1995 gestorven zijn door een hotdog ongeluk. De jongens helpen Julie om haar muzikale zelf terug te vinden en wanneer ze samen spelen kan opeens iedereen de jongens zien. Maar ze moeten voorzichtig zijn, er liggen namelijk kapers op de kust…
De eerste aflevering is al meteen een binnenkomer, je maakt kennis met de personages en wilt weten hoe het verhaal verder gaat. Julie and the phantoms is een verhaal met een diepere laag wat perfect wordt afgewisseld met humor. Dit zorgt voor een goed evenwicht tussen de hevige stukken. Julie and the phantoms staat helemaal in teken van muziek, de soundtrack is dan ook een meesterwerk! Er is duidelijk werk gemaakt om de liedjes bij het verhaal te laten passen. Kenny Ortega ( de maker van onder andere; High School Musical & Disney Descendants) heeft met deze serie echt goud in handen, alles wat hij aanraakt is een meesterwerk en ik ben dan ook heel blij dat ik deze serie een kans heb gegeven. Het was ook heel leuk om een aantal bekende acteurs (van Disney Descendants 3) terug te zien in deze serie.
Julie and the phantoms bevat 9 afleveringen van ongeveer 30 minuten, doordat deze afleveringen zo kort zijn vliegt je ook echt door deze serie heen. Ik keek 2/3de van deze serie namelijk in één nacht, het is ook gewoon zo goed dat je niet anders kan dan het te bingewatchen! De serie eindigt ook met een mega cliffhanger, ik hoop dan ook echt dat er een tweede seizoen komt aangezien het verhaal zo goed is en ik absoluut MOET weten wat er gaat gebeuren! Julie and the phantoms is dus een echte aanrader! Heb je Netflix? Zet deze serie dan meteen op, je zult er geen spijt van krijgen!
Bekijk de trailer hier:

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *