S.O.S. Lezen met de examens!

Vandaag starten mijn examens en bij de vele studenten onder jullie zijn deze misschien al gestart of starten ze net als mij vandaag. Maar met alle examendrukte stellen we ons de vraag: waar vinden we nog tijd om te lezen? Wel vandaag geef ik jullie hier een antwoord op aangezien ik 6 tips voor jullie heb om toch wat te kunnen lezen tijdens de examens.

  1. Lees graphic novels: Graphic novels zijn het perfecte leesvoer om eventjes te ontspannen tussen alle examenstress door. Je hoeft je niet te veel te focussen op tekst aangezien de meerderheid van de pagina gevuld is met leuke illustraties.
  2. Lees in je pauzes: Ik studeer 2 uur non-stop zonder afleiding en dan neem ik een half uur pauze. In die pauze kan je vanalles doen zoals een kopje thee maken, wat eten of lezen! Ik lees tijdens de examens vooral in mijn pauzes aangezien ik toch iets van ontspanning ervaar maar mijn brein toch nog actief blijft.
  3. Luister naar audioboeken wanneer je geen tijd hebt om fysieke boeken te lezen: luister naar audioboeken in bad, wanneer je je klaarmaakt in de ochtend, tijdens het eten, wanneer je eventjes pauze neemt om een kopje thee te maken,… Zo krijg je toch nog beetje bij beetje wat gelezen want 5 min. iedere keer kan op het einde van de dag zomaar een uur zijn geworden als je het optelt.
  4. Lees boeken wat makkelijk te lezen zijn en waarbij je niet te veel hoeft na te denken: Je kan bijvoorbeeld fanfictie lezen of kinderboeken. Ik lees dit vooral graag tijdens de examens omdat ik dan niet hoef na te denken over het hele verhaal maar gewoon heerlijk kan ontspannen.
  5. Lees iedere dag 10 min voordat je begint te studeren : Dit stimuleert je brein toch al een beetje en zo voelt het alsof je je dag goed bent begonnen en kan je je nadien helemaal focussen op het blokken.
  6. Maak tijd vrij om te lezen als je klaar bent met studeren: Na een hele dag blokken heb je wel een beloning verdient. Het perfecte excuus om op de bank te ploffen met een goed boek.

Zo dit zijn mijn tips om toch nog wat te kunnen lezen tijdens de examens, hopelijk vonden jullie het nuttig en voor de studenten onder jullie SUCCES MET DE EXAMENS (WE CAN DO IT!)

Alwaysbeyourself X Chelsey

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *