Boeken van eigen bodem die op mijn wishlist staan:

Vandaag is het mijn beurt in de boekenweek voor jongeren blogtour, en vandaag heb ik voor jullie mijn wishlist met YA boeken van eigen bodem. Laten we snel beginnen…

Verschijning geschreven door Joany de Vries:

Verschijning

Ik volg Joany al jaren op haar blog http://www.cravingpages.com/ en toen zij vorig jaar de schrijfwedstrijd van uitgeverij Q won was ik al zoooo nieuwsgierig naar haar boek 27 november komt hij eindelijk uit.

Waar gaat het boek over?

Jeanne Weeber is de dochter van “s werelds populairste Youtube-ghosthunter. Met een team bestaande uit Jeanne, haar vader Howard, zijn rechterhand Nick, en clown / cameraman Mirza reizen ze van hot naar her om spooklocaties te onderzoeken. Meestal blijkt er niets bovennatuurlijks aan de hand te zijn; maar aangezien spoken goed zijn voor toerisme, zijn Howard en zijn team tegen een vergoeding wel bereid om wat bewijsmateriaal te fabriceren.

 

Wild geschreven door Mel Wallis de Vries:

Wild

Eindelijk is het zover 30 oktober komt de nieuwe Mel Wallis de Vries uit. Toen vorig jaar haar boek Pijn uitkwam las ik het meteen waardoor ik toch weer een jaartje heb moeten wachten op een nieuw boek van haar. Ik vind haar boeken altijd zo spannend en goed geschreven en ben dan ook heel benieuwd naar haar nieuwste boek.

Waar gaat het boek over?

Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van zeven jongeren. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. Al snel verandert de droom in een nachtmerrie. Om te overleven, zijn ze op elkaar aangewezen. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep…

 

#SweetSixteen geschreven door Marlies Slegers:

#SweetSixteen

Ik heb al eens een boek van Marlies Slegers gelezen en was hier best enthousiast over en kan dan ook niet wachten om deze te lezen. 22 oktober komt hij uit.

Waar gaat het boek over?

De 16­jarige Megan Olivera doet het goed als vlogger. Haar vol­gersaantal groeit met de dag. Megan filmt haar leven, haar familie, haar school, haar bijbaantje. #SweetSixteen is een van de populairste vlogs en Instagram­accounts aan het worden en ze krijgt steeds meer sponsors. Haar leven lijkt een enorm feest! Maar na een verkeers ongeluk lijkt er van alles mis te gaan in Megans omgeving. Ze verliest de regie over haar leven en haar volgers lijken steeds vaker te bepalen wat er gaat gebeuren. Megan voelt zich opgejaagd, maar stoppen met vloggen is geen optie…

 

Fright night geschreven door Maren Stoffels:

Fright Night

Ook van Maren Stoffels las ik al een paar boeken en was hier best enthousiast over. Aangezien ik heel erg hou van thrillers ben ik ook heel nieuwsgierig naar dit boek. Dit boek verschijnt op 3 oktober.

Waar gaat het boek over?

Wat is je grootste angst? Ik weet het antwoord nu.
Een groepje vrienden geeft zich op voor een fright night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen?
Vijf jongeren gaan het bos in.
Een van hen zal de nacht niet overleven.
En een van hen is de moordenaar.

 

Truth or dance geschreven door Chinouk Thijssen:

Truth or Dance 0 - Truth or Dance

AHH eindelijk het nieuwe boek van Chinouk! Chinouk is een van mijn favoriete thriller auteurs van eigen bodem. Haar boeken zijn altijd zooo spannend en goed geschreven. Een echte must-have. Dit boek is al verschenen.

Waar gaat het boek over?

Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

 

Het juiste spoor geschreven door Marieke Nijkamp & Corinne Duyvis:

Het juiste spoor

Dit is een boek met 2 korte verhalen en aangezien ik al eerder een boek van Marieke Nijkamp las en haar heb ontmoet op het YA event in Van Piere – Eindhoven ben ik heel nieuwsgierig naar dit boek. Dit boek is onlangs verschenen.

Waar gaat dit boek over?

In Het juiste spoor van Marieke Nijkamp is een groep vrienden op vakantie als een van hen spoorloos verdwijnt…
Wat is er gebeurd?
Corinne Duyvis borduurt voort op haar apocalyptische roman Op de rand van het niets. In En de rest van ons wacht maakt een meisje na een vernietigende komeetinslag op aarde nieuwe vrienden.

 

 

Dit was mijn Wishlist met allemaal boeken van auteurs van eigen bodem. Welke boeken hiervan staan ook op jou wishlist?

Alwaysbeyourself X Chelsey

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Laura schreef:

  Ik vind vooral Verschijning, Truth or Dance en Sweet Sixteen heel interessant klinken. Die moet ik maar eens opsnorren in de bieb! (En even geduld hebben tot 27 november zie ik…)

  Daarnaast is een nog een andere YA waar ik met smart op zit te wachten, namelijk deel twee van De Orde van de Poortwachters van Oli Veyn. Ben zo benieuwd naar hoe dat verhaal verder gaat 🙂

 2. Joanydvv schreef:

  OMG! Wat een toffe lijst. Ik voel me zo vereerd om tussen deze topauteurs te staan. Was het maar vast november ?

 3. zwartraafje schreef:

  Ik ben heel benieuwd naar Joany’s boek en naar Het is ingewikkeld, het nieuwe boek van mijn nicht dat deze week uitkwam. Ze (Kaat de Kock) schreef eerder al een aantal YA-boeken voor Clavis en bracht nu haar eerste chicklit uit. YA contemporary lees ik niet heel vaak maar een ontspannende chicklit of roman is wel een fijne afwisseling met de fantasyboeken die ik doorgaans lees.

 4. Floor schreef:

  Ik ben heel erg nieuwsgierig naar Fright night!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *