Voor jou – Jojo Moyes

Voor jou – Jojo Moyes

Voor jou
Author:
Series Number: 1
Published: 2013
Page Count: 416
Categorie:
ISBN13: 9789026145537
Louisa's wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een…

In 2016 las ik Voor jou geschreven door Jojo Moyes, een boek wat me toen echt heeft weten te raken. Hierdoor besloot ik dat het wel eens tijd werd voor een re-read en een uitgebreide recensie van dit geweldige boek.

Wanneer Louisa Clarke van de ene op de andere dag wordt ontslagen begint voor haar de zoektocht naar nieuw werk, klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. Wanneer ze een aantal jobs heeft geprobeerd die totaal niet bij haar passen komt er onverwachts een vacature vrij om een man met een dwarsleasie te verzorgen, voordelen: ze krijgt goed betaald en het is maar voor een korte periode. Louisa besluit deze kans te grijpen en te solliciteren. Uiteindelijk krijgt ze de baan en mag ze door de dag voor Will zorgen. Maar Will blijkt zeer afstandelijk te zijn waardoor Louisa denkt dat het nog een aantal lange maanden zullen worden. Zal Will toch ontdooien en Louisa toelaten in zijn wereld?

‘Voor jou’ is een zeer mooi en ontroerend verhaal over een doodnormale vrouw die plots moet zorgen voor iemand met een dwarslaesie. Louisa heeft hier in het begin van het boek ook totaal geen verstand van en kan soms zeer klungelig overkomen wat zeer herkenbaar is. Ik heb jaren geleden stage gedaan in een rusthuis  en heb toen ook mensen met een dwarslaesie moeten verzorgen en in het begin herkende ik mezelf enorm in het gedrag van Louisa aangezien je totaal niet weet hoe je dit eerst moet aanpakken. Jojo Moyes heeft dit dan ook zeer mooi weten neer te schrijven en dit te vermengen met een vleugje humor. Moyes houdt de spanning er ook in aangezien je vanaf de helft van het boek totaal niet kan voorspellen waar het verhaal zal eindigen. De band die ontstaat tussen Will en Louise is ook zeer mooi om te zien aangezien Will eerst totaal niks wil hebben van Louise en ze door haar vlotheid deze muur weet te doorboren en Will hierdoor eindelijk ontdooit. De familieband die Louise heeft met haar gezin thuis is ook heel mooi omschreven en vond ik zeer leuk om over te lezen. Moyes is er dan ook in geslaagd om iets te doen wat niet vaak gebeurd namelijk mij aan het huilen te krijgen. Het einde brak mijn hart en ik heb dagenlang nog liggen denken aan dit boek, zelfs tijdens mijn re-read heb ik moeten huilen ook al wist ik hoe het verhaal zou aflopen.

Voor jou krijgt natuurlijk dan ook 5 welverdiende sterren en in vond het zeer leuk om te herlezen. Ik ben ook zeer benieuwd naar de vervolg delen en hoe Moyes het verhaal van Louisa verder zet.


Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review