Stief – Marion Pauw

Stief – Marion Pauw

Stief
Author:
Genre:
Published: 2019
Publishers: ,
Page Count: 96
Categorie:
ISBN13: 9789020609578
De vijftienjarige Kiki woont bij haar moeder, Sigrid. Haar ­ouders zijn twee jaar geleden gescheiden en haar vader heeft inmiddels een nieuwe vriendin en een baby. Haar moeder heeft de breuk nog niet verwerkt. Kiki doet er alles aan om haar op te vrolijken. Als ze iets leuks met vriendinnen gaat doen, houdt ze zelfs dat geheim om haar moeder niet te kwetsen. Ook met haar vader heeft ze om die reden weinig contact. Als…

Eindelijk weer een nieuwe Kluitman novelle! Toen ik zag dat er weer nieuwe novelles aankwamen wist ik dat ik deze moest lezen! Ik vind het namelijk zo’n slimme zet van Kluitman omdat ze door deze novelles lezen onder jongeren stimuleren wat ik alleen maar kan aanmoedigen.

Kiki haar ouders zijn gescheiden en ze woont nu bij haar mama. Haar vader is gelukkig, heeft een nieuwe vriendin en ze verwachten hun eerste baby samen. Haar moeder blijft echter gebroken achter, Kiki probeert dan ook om haar moeder zoveel mogelijk aan het lachen te krijgen. Maar wanneer haar moeder een nieuwe vriend krijgt fleurt ze tot Kiki’s geluk weer helemaal op. Ze gaan samen shoppen en hebben veel plezier. Hierdoor krijgt Kiki ook weer de kans om meer tijd te spenderen met haar vader en zijn nieuwe gezin. Maar toch heeft Kiki een raar gevoel bij de nieuwe vriend van haar moeder, kan ze haar nieuwe stiefvader wel vertrouwen?

Toen ik de flaptekst las van dit boek merkte ik meteen dat dit boek zeer herkenbaar is voor jongeren. Er zijn namelijk veel jongeren die in dezelfde situatie zitten als Kiki en ook gescheiden ouders hebben. Marion Pauw heeft niet enkel het herkenbare weten weer te geven maar deze situatie ook nog eens weten te combineren met spanning wat zorgde voor een zeer geslaagde novelle. Echter had ik al snel door dat er iets niet pluis was met de nieuwe stiefvader van Kiki (en dit niet alleen omdat de flaptekst dit al meldt). Ik vond de relatie tussen Kiki en haar moeder wel zeer leuk en zeker als ze samen werkte in de bloemenwinkel. Wat soms ook wel herkenbaar kan zijn bij gescheiden ouders is het gevoel van tussen de twee ouders in te staan en dit heeft Marion Pauw ook zeer geslaagd en respectvol weten neer te zetten zodat het niet ongeloofwaardig overkomt naar de lezer.

Hoewel deze novelle dus zeker geslaagd was en herkenbaar is voor jongeren vond ik deze wat minder leuk dan “Gruwelijk spel” de Kluitman novelle die ik eerder in 2019 las. Het voordeel aan deze boekjes is ook dat ze zeer vlot lezen waardoor jongeren gestimuleerd worden om meer te lezen en dit zal altijd een pluspunt zijn aangezien iedere boekenwurm jongeren wilt stimuleren om meer te lezen. Het duurde dan ook 1 uurtje voordat ik dit boek uit had. Deze novelle krijgt 3,5 sterren van mij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review