Bij de dokter – Helga Warmels en Marjolein Hund

Bij de dokter – Helga Warmels en Marjolein Hund

no title has been provided for this book
Wat gebeurt er op het consultatiebureau? Coen en zijn babyzusje Bibi worden gewogen, gemeten en onderzocht: Bibi ligt op de babyweegschaal, Coen staat op die voor grote kinderen. Bibi gooit een blokje in een bakje, Coen zet ze netjes op een rij. Bibi krijgt een prik en wat doet Coen? Die troost haar met een dikke kus.

Midden oktober werkte we in het kinderdagverblijf (waar ik toen werkte) rond het thema ‘Ziek zijn’ en een van de boekjes die ik had uitgezocht in de bibliotheek was ‘Bij de dokter’ geschreven door Helga Warmels en Marjolein Hund. Dit ook omdat er op de achterkant werd vermeld dat het voor de leeftijd van 1,5 jaar en ouder op stond. Nu werkte ik in een kinderdagverblijf met kinderen van 0 tot en met 4 jaar en was dit dus de geschikte leeftijd om dit boekje aan voor te lezen. Win-win situatie dus.

Het boekje gaat over Coen, hij mag samen met zijn papa en zusje Bibi naar het consultatiebureau. Doorheen het boekje mag Coen meehelpen met de onderzoeken van zijn zusje. Samen helpen uitkleden, op de weegschaal, kijken hoe groot ze zijn, spelen, naar het hart luisteren, de ogen checken en uiteindelijk ook een prikje. We volgen Coen, zijn papa en Bibi dus doorheen het doktersbezoek.

‘Bij de dokter’ was een boek wat heel goed paste bij ons thema, de kindjes gaan zelf ook wel eens naar het consultatiebureau en weten dus wat er allemaal gebeurt tijdens zo’n onderzoek. Het verhaal is ook interactief aangezien je samen met de kindjes eigenlijk kunt meekijken in het hele gebeuren zo moeten de kindjes bijvoorbeeld hun neusje aanraken, of doen alsof ze de sokken zijn aan het uitdoen. Je kan met dit boekje dus zeker meer doen dan enkel voorlezen. Het verhaal zelf is ook zeer leuk en herkenbaar. De tekeningen zijn redelijk simpel waardoor het duidelijk is voor deze jonge leeftijd, niet te veel tierlantijntjes maar gewoon real stuff.

Dit boekje kan ik dus zeker aanraden voor dit thema en deze doelgroep. De uitgeverij zegt ook voor in het boekje dat het nauwkeurig wordt opgedeeld in leeftijd aangezien een half jaar al veel verschil maakt bij deze kinderen en daarmee slaan ze de nagel op de kop! Ik geef dit boekje 4 sterren aangezien zowel ik als de kindjes het een tof boekje vonden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review