Sara mijn dagboek deel 2 – Ria Maes

Sara mijn dagboek deel 2 – Ria Maes

Sara mijn dagboek deel 2
Author:
Series:
Series Number: 2
Published: 2008
Page Count: 202
Categorie:
ISBN13: 9789044321593
Sara's carrière bij het modebedrijf Présence lijkt in een stroomversnelling te komen. Tot ze erachter komt dat haar baas Simon, tevens de man van haar dromen, op een zeer wrede manier met haar gevoelens heeft gespeeld. Ze besluit een drastische stap in haar leven te zetten. Maar ook Simon begint zich vreemd te gedragen. Heeft hij zijn eigen emoties nog wel onder controle? De zachte tedere stylist Jacob verovert ondertussen een plaatsje in Sara's hart.

In 2017 las ik een deel van de Sara serie geschreven door Ria Maes. Helaas recenseerde ik toen nog niet veel boeken op Leesmeemetmij waardoor ik van deze delen geen recensie had geschreven. Toen ik begin 2019 mijn project re-read begon stonden de delen die ik had gelezen in de Sara serie en niet had gerecenseerd natuurlijk op deze lijst. En eindelijk heb ik ze gelezen en kan ik mijn recensie met jullie delen.

In het tweede deel van de Sara dagboeken volgen we het tweede deel van het verhaal van Sara in de tv-serie verder. Sara is helemaal in de wolken wanneer Simon ook voor haar blijkt te vallen. Samen gaan ze op Sara haar verjaardag naar Rijssel waar Sara de nacht van haar leven beleeft. Sara is dolgelukkig en wordt enorm verwend door Simon met cadeautjes en complimentjes. Maar dan slaat het noodlot toe wanneer ze achter een wel hele vuile streek komt. Komen dromen echt wel uit?

Net zoals deel 1 is dit boek ook weer heel luchtig geschreven aangezien we dagboekfragmenten volgen. Ik vind deze schrijfstijl erg aangenaam aangezien je zo door het verhaal vliegt maar toch het hele verhaal meekrijgt. In dit deel is Sara heel onzeker aangezien ze nog steeds niet goed weet of Simon gevoelens voor haar heeft. Maar na het weekend in Rijssel valt een deel van deze onzekerheid weg aangezien Sara eindelijk het gevoel heeft dat Simon voor haar heeft gekozen, echter moet hun affaire wel nog even geheim blijven aangezien Simon dit nog aan zijn verloofde Helena moet vertellen en de verloving moet afbreken. Maar wanneer Sara een brief vindt die haar hele wereld in twijfel doet trekken besluit ze om zich terug te trekken uit Présence, met alle nodige gevolgen van dien. Hoewel Sara in dit deel heel dramatisch en herhalend kan overkomen is haar onzekerheid soms wel herkenbaar. Tijdens de eerste keer dat ik dit boek las was me dit niet zo fel opgevallen dat Sara nogal vaak te onzeker en dramatisch kon overkomen, dit viel me nu dus wel wat meer op maar ondanks dat heb ik toch van het verhaal genoten. De Sara boeken geven me vooral een zeer nostalgisch gevoel aangezien ik deze serie keek toen ik klein was en ik de personages altijd leuk vond om te volgen. Ik ben nu ook vooral benieuwd naar hoe het verhaal verder loopt aangezien de volgende delen de TV-serie niet meer volgen en Ria Maes dus echt in de huid van Sara zal moeten kruipen om haar verhaal verder te zetten.

Ik gaf dit boek toen ik het voor het eerst las 5 sterren maar na mijn re-read denk ik dat ik het toch met een halve ster moet verlagen aangezien mij nu meer opviel hoe dramatisch Sara soms kan zijn. Maar nog steeds een zeer leuk boek wat lekker weg leest.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review