10 blind dates – Ashley Elston

10 blind dates – Ashley Elston

10 blind dates
Published: 2019
Page Count: 271
Categorie:
ISBN13: 9789000370573
Sophie wil maar één kerstcadeau: een beetje vrijheid van haar overbeschermende ouders. Wanneer die besluiten de kerstdagen ergens anders te vieren, verheugt Sophie zich op wat privétijd met haar vriendje Griffin. Totdat ook Griffin behoefte aan vrijheid blijkt te hebben… Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar familie de feestdagen door te komen. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan om Griffin…

Ahh de kerstperiode is om! (snik snik) Maar tijdens de leukste periode van het jaar las ik een leuk boek wat perfect bij deze periode paste namelijk: 10 blind dates geschreven door Ashley Elston. Ik zag deze toen het uitkwam vaak voorbij komen dat ik hem gewoon MOEST hebben en lezen.

In 10 blind dates volgen we het verhaal van Sophie. Wanneer zij op weg naar familie voor de kerstperiode een tussenstop neemt om op een feestje haar vriendje nog te zien krijgt ze tijdens een gesprek (wat ze afluistert) te horen dat haar vriendje het met haar wil uitmaken. Verscheurd van verdriet vlucht ze naar haar grootouders, waar haar oma met een gek plan komt aanzetten. Ze gaan namelijk met heel de familie – en dat zijn heel wat mensen – een lijst samenstellen met 10 blind dates waar Sophie op moet gaan. De enige voorwaarden zijn dat de jongens de leeftijd van Sophie moeten hebben en dat er iedere ochtend op een whiteboard wordt geschreven waar de date zal plaatsvinden en de dresscode. Zal Sophie door deze lijst haar ex vergeten en opnieuw de liefde vinden?

WAUW! Wat. Een. Heerlijk. Boek!! Ik heb enorm genoten van het verhaal van Sophie. Het concept is dan ook geniaal en zorgt voor hilarische en (soms toch wel) herkenbare momenten. Het past ook perfect bij de tijd van het jaar waardoor je lekker onder een dekentje doorheen het boek vliegt. Het enige wat soms wel verwarrend kon zijn waren de hoeveelheid familieleden die Sophie heeft. Ze heeft er namelijk zoveel dat het soms moeilijk was om de namen te onthouden. Maar na een tijdje leerde je iedereen wel beter kennen en kon ik dit van me afzetten. De verschillende dates waar Sophie op gaat zijn zo grappig en leuk om over de lezen, je hebt ook steeds de spanning van “wie gaat het zijn en welke activiteit?” omdat je dit op voorhand nooit kunt inschatten aangezien ieder familielid een andere persoonlijkheid heeft en smaak in jongens. Ik vond het ook leuk dat er meer te lezen was dan alleen de dates van Sophie. Je krijgt ook een heel achtergrond verhaal met Sophie haar zus die zwanger is en platte rust moet houden. Zo zie je een hele andere kant van Sophie wat ik wel erg mooi vond want ze is buiten de dates ook een zeer zorgzame zus.

Ik heb dan ook erg genoten van 10 blind dates en vind het een echte aanrader! Ik sloot het jaar dan ook goed af met een dikke 5 sterren voor deze parel. Ik ben dan ook zeer benieuwd of er meer boeken van Elston zullen komen (en of deze vertaald zullen worden?) 10 blind dates moet iedere contemporary lover gelezen hebben.


Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review