Kleine Rosalie is ziek – Linne Bie

Kleine Rosalie is ziek – Linne Bie

Kleine Rosalie is ziek
Author:
Published: 2007
Publisher:
Page Count: 17
Categorie:
ISBN13: 9789044807011
Kleine Rosalie ligt in bed. Ze is een beetje ziek. Ze heeft het warm en koud tegelijk. Mama neemt haar temperatuur op. En de dokter komt op bezoek. Door de siroop en de neusdruppeltjes wordt Rosalie gauw beter.br /Een schattig boek over ziek zijn en verzorgd worden, voor peuters vanaf 18 maanden.

Voor het thema ‘Ziek zijn’ in het kinderdagverblijf waar ik werkte keek ik wat rond in mijn lokale bibliotheek en een van de boekjes die ik vond was ‘Kleine Rosalie is ziek’ geschreven door Linne Bie. Een Clavis peuter boekje waar wij als kinderverzorgsters enorm blij van worden aangezien we vinden dat deze boekjes vaak geschikt zijn voor de doelgroep en leeftijd van onze kindjes.

‘Kleine Rosalie is ziek’ gaat over Rosalie. Ze wordt wakker en is ziek, ze heeft het opeens heel koud en een tijd later heel warm. Mama besluit om Rosalie goed te verzorgen en haar medicatie te geven, voor de zekerheid komt ook de dokter eventjes kijken naar Rosalie. Na een paar neusdruppels, siroop en voldoende water kan Rosalie weer fijn spelen. Maar dan zijn opeens al haar knuffeldiertjes ziek en moet zij uiteindelijk dokter spelen.

Dit boekje is geschikt voor een leeftijd vanaf 18 maanden of 1,5 jaar en dus perfect voor op het kinderdagverblijf. Ook paste het goed bij het thema en liet het de andere kant van ziek zijn ook zien. Je hoeft namelijk niet altijd naar de dokter te gaan of naar het ziekenhuis, de dokter kan ook thuis langskomen en je met medicatie helpen. Dit boekje deed de kindjes in het kinderdagverblijf ook hunkeren om zelf met de dokterspulletjes te spelen wat natuurlijk superleuk is op te zien als begeleider. Het boekje is ook zeer kort en daardoor perfect voor de jonge leeftijd aangezien ze zo lang kunnen stilzitten en focussen op het verhaal.

‘Kleine Rosalie is ziek’ is perfect om voor te lezen aan kindjes vanaf 18 maanden en superleuk om daarna zelf de dokterspulletjes boven te halen en poppen of knuffels net zo te verzorgen als ze bij Rosalie doen in het verhaal. Ik geef dit boek 4 sterren en ben blij dat het zo’n succes was op mijn werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review