Hallo-o-o daarboven! – Matthew Farina

Hallo-o-o daarboven! – Matthew Farina

Hallo-o-o daarboven!
Illustrator: Doug Salati
Published: 2019
Page Count: 32
Categorie:
ISBN13: 9789492995360
De jonge vos schrikt van de schoolopdracht om een verhaal te vertellen over zijn verzameling, want hij heeft helemaal geen verzameling! De andere dieren uit de klas hebben van alles, knikkers, speelkaarten, linten, munten, maar Vos heeft niets. Verdrietig rent hij naar huis, waar zijn vader hem troost en hem meeneemt naar het bos, op zoek naar een verzameling. Vos wil geen spinnen of zware stenen, maar toch schenkt het bos hem een prachtige verzameling,…

Een tijdje geleden kreeg ik een zeer leuk persmailtje met 3 prentenboeken van Uitgeverij Simsara, het waren 3 prentenboeken die er absoluut prachtig uitzagen en hierdoor besloot ik om te reageren op het mailtje en mocht ik deze boeken ontvangen. Een van deze boeken was Hallo-o-o daarboven! en leek me een zeer mooi prentenboek afgeleid van de cover.

Hallo-o-o daarboven! gaat over een jonge vos die een onverwachte schoolopdracht krijgt: “Kom iets vertellen over je verzameling” maar het jonge vosje heeft helemaal geen verzameling dus raakt hij in paniek. Al zijn klasgenootjes weten meteen waarover hun spreekbeurt zal gaan terwijl hij nog op zoek moet naar een verzameling. Dan neemt zijn papa hem mee naar het bos, maar plots breekt er onweer los en verliest het jonge vosje zijn papa uit het oog. Wanneer de storm opklaart en het vosje zijn vader zoekt weet hij meteen wat zijn verzameling zal zijn.

Ik had de flaptekst van dit prentenboek niet gelezen aangezien ik vaak denk dat dit het verhaal wegneemt omdat ik dan alles al zou weten omdat prentenboeken heel dun zijn. Ik ging dus blind in dit boek alleen baserend op de cover. Dit verhaal was dan ook niet wat ik verwacht had, ik had eerder een gewoon dierenverhaal verwacht maar dit prentenboek heeft toch al meer betekenis. Het gaat namelijk om een verzameling zoeken en proberen te vinden wat jij waard vind om te verzamelen. Dit boekje past perfect bij het thema herfst wanneer de blaadjes van de bomen vallen. Ik zie dit boek dan ook echt gebruikt worden in een crèche of klasje wanneer het herfst is. Dit boek kan ook perfect gebruikt worden voor een herfstwandeling aangezien op de achterkant alle soorten bladeren worden uitgebeeld en je zo met de kinderen op zoek kan gaan in een bos en alle bladersoorten leert kennen. Hoewel ik dus niet op voorhand wist waar het boek over ging vond ik het toch een zeer mooi verhaal. Het boek is ook echt prachtig geïllustreerd wat net dat tikkeltje meer sfeer mee geeft en ervoor zorgt dat je echt in het verhaal wordt gezogen.

Ga dus vooral niet in dit boek denkende dat je een simpel verhaaltje krijgt over een jong vosje maar verwacht dat dit prentenboek je helemaal in herfstsferen brengt en je alles zal leren over de verschillende soorten bladeren. Hallo-o-o daarboven! is dan ook een zeer geschikt prentenboek voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar en perfect voor in de herfstperiode. Ik gaf dit prentenboek 3,5 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review