Astrid Ijskoud: Hoe je die kleine muis het beste aanpakt – Fabrice Parme

Astrid Ijskoud: Hoe je die kleine muis het beste aanpakt – Fabrice Parme

Hoe je die kleine muis het beste aanpakt
Series Number: 1
Published: 2018
Page Count: 32
Categorie:
ISBN13: 9789002263958
Astrid IJskoud heeft alles om gelukkig te zijn want haar ouders zijn rijk. Schatrijk. Ze woont in een huis, zeg maar gerust een paleis, dat boven New York uittorent. Alleen: ze verveelt zich stierlijk en voelt zich eenzaam. Daarom trekt Astrid van zodra ze maar kan op avontuur. Ze wil de wereld ontdekken en haar gouvernante en de butler van de familie proberen te voorkomen dat dat niet uit de hand loopt. Overal maakt ze…

Toen ik laatst een tripje maakte naar de bibliotheek kwam ik een kinderstrip tegen die meteen mijn aandacht trok door de tekenstijl. Ik besloot dan ook de twee delen die mijn bibliotheek had van Astrid Ijskoud mee te nemen om te kijken of het een leuke strip was.

In het eerste deel ‘Astrid Ijskoud: Hoe je die kleine muis het beste aanpakt’ volgen we het verhaal van Astrid. Wanneer haar ouders twee weken weg zijn verveelt Astrid zich te pletter. Totdat op een dag haar tand opeens los staat. De huishoudster en butler vertellen haar een legende over de muis die waakt over de melktandjes en deze inwisselt voor een muntstuk. Maar Astrid is er van overtuigd dat dit een mythe is en dat deze muis haar tand niet komt inwisselen voor een muntstuk. Ze besluit dan ook om een muizenval te maken om aan te tonen dat de muis die over de melktandjes waakt niet bestaat.

Wat mij meteen aantrok naar deze kinderstrip is de tekenstijl en de kleuren die gebruikt worden op de cover. Het ziet er namelijk heel speels uit en ik kende dit verhaal of de uitgeverij nog niet. Zonder de flaptekst te lezen zou je totaal niet denken dat het gaat over een muis die tanden inwisselt voor een muntstuk aangezien ik deze legende alleen ken als de tanden fee. Dit geeft het verhaal wel een hele leuke twist. De avonturen die Astrid beleeft zijn ook enorm gek wat de fantasie van kinderen volledig op hol zal doen slaan en dus perfect is voor kinderen om te lezen. Deze strip heeft ook maar 30 pagina’s waardoor kinderen er doorheen zullen vliegen. Ik hou enorm van de tekenstijl en het kleurenschema wat is gebruikt in dit deel en ik denk dat dit bij kinderen ook wel in de smaak zal vallen aangezien het zeer speels is.

Ik heb dus weer een nieuwe stripreeks leren kennen en ben enorm benieuwd geworden naar het tweede deel in deze reeks en welk avontuur Astrid in dit deel zal beleven. ‘Astrid Ijskoud: Hoe je die kleine muis het beste aanpakt’ krijgt dan ook 4 sterren van mij!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review