De gouden eenhoorn – Selwyn E. Phipps

De gouden eenhoorn – Selwyn E. Phipps

De gouden eenhoorn
Series Number: 2
Published: 2019
Page Count: 125
Categorie:
ISBN13: 9789059247284
Het Magische Eenhoorn Genootschap wijdt zich al eeuwenlang aan het begrijpen en beschermen van de ongelooflijke eenhoornmagie. In dit boek onthult het Genootschap nog meer geheimen en legenden rond de majestueuze dieren en hun ontdekkers. Deze acht prachtige avonturen voeren u van Victoriaans Londen over modern New York tot het Himalayagebergte en de diepste oceaan. De Gouden Eenhoorn is terug, en zijn magie is echt.

In november verscheen het nieuwe deel in de reeks van Het magische eenhoorn genootschap. Begin 2019 las ik deel 1 wat ik toen een erg leuk boek vond. De recensie van deel 1 kan je HIER lezen. Deel een gaf ik toen 4,5 en heeft me erg weten te verrassen. Toen ik zag dat er een deel 2 ging verschijnen wist ik dan ook dat ik deze moest lezen.

In “De gouden eenhoorn” krijgen we nog meer verhalen over de geheimen en legenden van het Magische eenhoorn genootschap. Zo worden enkele eenhoorns uitgelegd met illustraties en een bijhorend verhaal van hoe men deze eenhoorns heeft ontdekt destijds. Net als deel één is dit boek ook weer prachtig geïllustreerd die de setting goed weer geven. De korte verhaaltjes over de ontdekking van iedere eenhoorn zijn dan ook zeer geschikt om voor te lezen aan kinderen en eenhoorn liefhebbers. Ook heeft de auteur enkele leuke testjes verwerkt in het boek wat het interactief maakt. Zo kan je testen welke eenhoorn jij bent, perfect voor jonge lezers dus!

Hoewel ik deel één dus echt zeer leuk vond had ik bij dit deel iets meer moeite om in de verhalen te komen. Het vorige deel had meer variatie tussen verhalen en extraatjes wat het gemakkelijker maakte om te lezen. Bij dit deel was de focus meer gelegd op de verschillende soorten eenhoorns en hoe men deze heeft ontdekt. Hier kregen we minder weetjes en achtergrond info van de eenhoorns naar mijn mening. Maar net zoals in het eerste deel waren de illustraties weer on point wat je doet wegdromen en helemaal meeneemt in de verhalen van de eenhoorns en hun ontdekkers.

Door de manier waarop dit boek is geschreven gelooft de lezer ook echt dat eenhoorns bestaan aangezien het in een non-fictie manier is geschreven en het doet geloven dat het een echte gids is. Dit heeft de auteur in dit deel ook weer krachtig weten neer te zetten waardoor de gids zeer geloofwaardig overkomt.

De gouden eenhoorn is dan ook weer een echte aanrader voor eenhoorn liefhebbers  en voor fans van Geronimo Stilton en Thea Stilton aangezien mij dat nostalgisch gevoel weer kon geven naar mijn eigen jeugd. Hoewel dit boek dus zeer sterk was vond ik het iets minder dan deel één waardoor ik het 3,5 sterren gaf.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review