Tussen de sterren – Sylvia Van Driessche

Tussen de sterren – Sylvia Van Driessche

Tussen de sterren
Series Number: 1
Published: 2013
Page Count: 206
Categorie:
ISBN13: 9789089313645
De 15-jarige Stella is een gewoon meisje dat van twee dingen droomt: een carrière als make-upartieste en... Verliefd Worden. Yep, Verliefd met Hoofdletter V. Terwijl haar vriendinnen al ervaring hebben met kussen en hier en daar zelfs een vast lief hebben, ziet Stella niet meteen jongens bij wie ze zin krijgt om over stroperige sprookjeseindes te fantaseren. Ze ziet zelfs geen jongens die ze van ver met een tang zou willen aanraken, om eerlijk te…

Op De Boekenbeurs 2019 was er een auteur waar ik mijn boeken van wou laten signeren en dat was namelijk Sylvia Van Driessche. Ik had namelijk 4 boeken van haar in huis en wou deze graag voorzien van een handtekening. Toen Valerie en ik er over waren aan het praten zeiden we dat we deze serie van haar heel graag samen zouden willen lezen. In december heb ik dat dan ook gedaan en las ik het eerste deel.

In “Tussen de sterren” volgen we het verhaal van de 15 jarige Stella. Wanneer haar beste vriendin Charlie (een die hard fangirl van de boyband UP!) een meet and greet wint besluit Stella om met haar mee te gaan. Er is enkel één klein probleempje, Stella vind deze boyband maar niks. Totdat ze opeens de knappe Alexander ontmoet die haar wereldje wel eens op zijn kop zou kunnen zetten.

In dit deel volgen we het verhaal van Stella in het prille begin. Ze is nog nooit verliefd geweest totdat ze de hottie Alexander ontmoet. Er is meteen een connectie tussen de twee die ze onmogelijk kunnen ontkennen. Maar aangezien Alexander een beroemd persoon is is het nogal moeilijk om met elkaar in contact te komen. Toen ik begon met lezen had ik de achterflap al gelezen en wist ik dus in het begin wat eraan zat te komen. Maar vanaf het moment dat de meet and greet was geweest wist ik totaal niet waar het verhaal mij heen zou leiden. Sylvia heeft een zeer vlotte schrijfstijl wat ervoor zorgt dat je het verhaal in één ruk wilt uitlezen. De pagina’s vliegen voorbij en je geraakt steeds meer in het verhaal en begint een echte connectie te krijgen met de personages. Hoewel ik tijdens het lezen een fanfiction gevoel kreeg kon ik dat niet echt van mij af zetten maar dit weerhield me er niet van om het boek en de serie een goede kans te geven. De relatie tussen Stella en Alexander voelde ook zeer plots, de lezer kreeg soms bijna geen gevoel om de twee eerst goed te leren kennen voordat er al iets was ontstaan tussen de twee dat kan soms storend zijn maar wie een goede instalove weet te waarderen zal dit in dit verhaal ook wel weten te waarderen. De vriendschap tussen Charlie en Stella vond ik erg leuk om over te lezen aangezien ze allebei zo hard van elkaar verschillen maar toch extreem goed met elkaar overeen komen, dit heeft Sylvia dan ook zeer sterk weten neer te zetten.

Voor mensen die van fanfiction houden of van leuke liefdesverhalen tussen een gewoon meisje en een beroemdheid is dit boek zeker een aanrader. Ik gaf het boek 4 sterren en kon niet wachten om in deel 2 te beginnen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review