De torenclub en het geheim van de grafheuvel – Marianne Van Der Wal

De torenclub en het geheim van de grafheuvel – Marianne Van Der Wal

De Torenclub en het geheim van de grafheuvel
Series:
Series Number: 1
Published: 2020
Page Count: 197
Categorieën: ,
ISBN13: 9789492585462
Joost is twaalf jaar en woont met zijn zusje en ouders in een gezellig dorp. Helaas komen er de laatste tijd bijna geen bezoekers meer in het archeologisch museum van zijn vader. Joost is bang dat ze zullen moeten verhuizen als dit zo doorgaat. Maar dan stuiten Joost en zijn klasgenootje Karlijn op een geheimzinnige grafheuvel en een ondergronds gangenstelsel. In de gangen vinden ze raadsels die verwijzen naar een eeuwenoud mysterie en een nooit…

Het is weer blogtour tijd! En deze blogtour periode start ik met De torenclub en het geheim van de grafheuvel  geschreven door Marianne Van Der Wal. Een jeugdboek dat helemaal in het teken staat van grafheuvels ontdekken en archeologie. Toen ik zag dat Dutch Venture Publishing weer aankwam met een nieuw jeugdboek moest ik het absoluut een kans geven aangezien de cover en de achterflap me wel erg aansprak.

In De torenclub en het geheim van de grafheuvel volgen we het verhaal van Joost en Karlijn. Twee vrienden die samen op pad gaan in het bos en die dan een heuvel vinden. Ze vermoeden dat dit wel eens een grafheuvel kan zijn en dus van onschatbare waarde is. Het museum van Joost zijn vader trekt geen klanten meer aan waardoor ze als er geen oplossing komt moeten verhuizen. Maar Joost is vastberaden om het museum te redden en deze grafheuvel zou wel eens de ideale oplossing kunnen zijn. Lukt het Joost en Karlijn om het museum te redden?

Toen ik begon met lezen ging ik in het boek met de verwachtingen dat het een leuk jeugdboek vol avontuur ging zijn en wat vlot zou lezen. Echter kwam ik moeilijk in het verhaal aangezien er heel veel opbouw was, dit viel gelukkig na 1/3de van het verhaal weg waardoor ik eindelijk helemaal in het verhaal zat. De avonturen van Joost en Karlijn in de grafheuvel zijn zeer leuk om over te lezen en op bepaalde momenten ook heel spannend. Wanneer je in het verhaal zit leest het dan ook lekker weg. Het einde vond ik wel wat gehaast overkomen aangezien alles in de laatste 35 pagina’s van het boek wordt afgerond. Ik had liever gehad dat het einde wat langer was geweest zodat je ook op een goede manier afscheid kunt nemen van de personages en hun verhaal. De auteur hint naar het einde toe wel naar een mogelijke deel 2 die over dezelfde personages zou kunnen gaan maar dan een heel nieuw avontuur.

De torenclub en het geheim van de grafheuvel is dus zeker een goed avonturenboek die voor archeologie liefhebbers zeker in de smaak zal weten te vallen. Marianne Van Der Wal heeft zeker ook veel research gedaan met de hints die doorheen het verhaal verstopt liggen. Echter waren er enkele punten die mij niet wisten te bekoren waardoor ik het boek 3,5 sterren heb gegeven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review