De boekenberg – Rocio Bonilla

De boekenberg – Rocio Bonilla

De boekenberg
Published: 2019
Page Count: 48
Categorie:
ISBN13: 9789051167184
Lucas wist het zeker. Hij was geboren om te vliegen. Hij keek naar de vliegtuigen in de lucht, probeerde allerlei soorten vleugels te maken en vroeg zelfs aan de Kerstman of hij hem niet kon laten vliegen! Maar niets werkte… Tot zijn moeder hem op een dag uitlegde dat er ook andere manieren zijn om z'n droom waar te maken. Ze gaf hem een boek en vanaf dat moment begon Lucas te vliegen, zonder dat…

Toen ik in november was aan het rondneuzen op de stand van L&M Books op de boekenbeurs kwam ik een zeer mooi boek tegen die mijn aandacht meteen trok. De boekenberg is namelijk een prentenboek met een prachtige cover die ik dus niet kon laten liggen.

In “De boekenberg” volgen we het verhaal van Lukas. Lukas wil niets liever dan te kunnen vliegen. Hij maakt vleugels van verschillende materialen maar iedere poging mislukt. Ten einde raad vraagt hij aan De Kerstman om hem te laten vliegen maar ook dit wordt niet in vervulling gebracht. Tot zijn moeder hem een boek geeft en Lukas vanzelf vleugels krijgt (maar dan op een hele andere manier).

Zoals ik dus al zei was de cover wat me meteen aantrok aan dit boek, het feit dat het over lezen ging vond ik een superidee en de prenten zagen er prachtig uit. Rocio Bonilla heeft het verhaal dan ook sterk weten neer te zetten zodat het voor jongere kinderen goed te volgen blijft. De prenten complimenteren het verhaal perfect waardoor je helemaal in de wereld van Lukas wordt meegezogen en je dit prentenboek in no time uit hebt. De pagina’s zijn ook gemaakt van dikker papier wat zorgt voor extra stevigheid bij kleine kinderhandjes. Er keren ook bepaalde elementen terug zoals King Kong wat natuurlijk leuk is voor de ouders aangezien dit van hun generatie is wat het leuk maakt om samen voor te lezen. Het is ook een zeer mooie hardcover wat niet alleen mooi in de kast staat maar ook zeer stevig is om meerdere keren voor te lezen.

De boekenberg is dus zeker een aanrader voor kleine boekenwurmpjes die zelf ook willen vliegen (al dan niet met vleugels) want je wordt instant verliefd op het verhaal en de prachtige illustraties. Ik kon dan ook niet anders dan dit prachtige prentenboek 4,5 sterren te geven aangezien het mij blij heeft weten te verrassen en het een enorme aanrader is. Ik zal deze dan ook zeker voorlezen aan mijn metekindje als hij wat groter is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review