Jane Doe: Doolhof der dimensies – Jeremy Lachlan

Jane Doe: Doolhof der dimensies – Jeremy Lachlan

Jane Doe: Doolhof der dimensies
Series:
Series Number: 1
Published: 2019
Publishers: ,
Page Count: 415
Categorie:
ISBN13: 9789059247109
Wanneer een hevige aardbeving het afgelegen eiland Bluehaven treft en haar vader verdwijnt, begint voor Jane Doe een koortsachtige zoektocht. Al snel blijkt het meer dan een eenvoudige reddingsmissie… Jane komt terecht in een gebied dat diverse werelden met elkaar verbindt; een levensgevaarlijk labyrint van constant veranderende kamers, dodelijke valstrikken en geheime doorgangen. In dit doolhof is een wrede, heerszuchtige man doorgedrongen die ook op zoek is naar Jane's vader… maar dan wel met een…

In december kwam er een nieuw jeugdboek uit bij uitgeverij Baeckens namelijk Jane Doe: Doolhof der dimensies geschreven door Jeremy Lachlan. Een iets dikker jeugdboek wat toch mijn aandacht wist te trekken aangezien Valerie en de redacteur Lise van Baeckens er zo enthousiast en benieuwd naar waren.

In Jane Doe: Doolhof der dimensies volgen we het verhaal van Jane. Ze woont samen met haar vader op het kleine eilandje Bluehaven. Midden op dit eiland staat er een poort dat toegang geeft naar het welbekende Slot. Wanneer Bluehaven wordt geteisterd door aardbevingen geven de dorpelingen Jane en haar vader de schuld. Hierdoor wordt er ieder jaar een festival gehouden genaamd De Klaagzang, hier mogen dorpelingen hun gezouten mening kwijt over Jane en haar vader en worden er evenementen voorzien zoals standbeelden van Jane en haar vader bekogelen. Maar wanneer er tijdens dit festival een enorme aardbeving de stad teistert begint voor Jane de ultieme zoektocht naar haar vader en eigen identiteit. Zal het Jane lukken om haar vader op tijd te vinden?

Ik ging dit boek een beetje twijfelend in, ik word namelijk altijd afgeschrikt wanneer een boek meer dan 400 pagina’s heeft. Maar door de enthousiasme van Valerie begon ik dit boek deze maand tijdens een buddy read. Het boek is verdeeld in 3 delen en het eerste deel was al meteen zeer spannend waardoor je direct in het boek zit. Ik vond het personage Jane ook zeer goed neergezet aangezien zij een echt buitenbeentje is en je haar ware verhaal en identiteit doorheen het verhaal ontdekt. Ik had de achterflap op voorhand niet gelezen aangezien ik niet met bepaalde verwachtingen wou beginnen aan dit boek en ik ben blij dat ik dit heb gedaan omdat ik anders toch al een paar plottwist zou weten die nu een verrassing zijn gebleven. Ongeveer in het midden van het boek raakte ik in een kleine lees slump waardoor ik niet zoveel zin had om te lezen. Maar ik heb uiteindelijk toen toch doorgezet en het verhaal heeft me weer helemaal weten mee te slepen. Het laatste deel las ik ook binnen 2 dagen uit omdat ik absoluut moest weten wat er zou gebeuren en wat een plottwist was dat zeg! Ik moet nu dus absoluut deel 2 hebben en hoop stiekem dus ook dat deze in het najaar van 2020 nog zal uitkomen maar wie zal dat zeggen?

Jane Doe: Doolhof der dimensies is dus zeker een boek vol avontuur en spanning en een echte aanrader voor de jeugd. Laat je dus vooral ook niet afschrikken van het aantal pagina’s aangezien deze voorbij vliegen! Ik geef Jane Doe: Doolhof der dimensies 4,5 sterren en kijk al enorm uit naar deel 2!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review