Takla Makan: het blauwe licht – Petra Nouns

Takla Makan: het blauwe licht – Petra Nouns

Takla Makan: het blauwe licht
Author:
Series:
Series Number: 1
Published: 2018
Page Count: 256
Categorieën: ,
ISBN13: 9789492585141
Ella is een vijftienjarig meisje uit Berlijn. Haar vader vindt het belangrijk dat ze ook met andere culturen in aanraking komt, dus zit ze op een school in Kreuzberg met leerlingen uit allerlei lagen van de bevolking. Ella heeft geleerd goed voor zichzelf op te komen in de klas, waar het er soms ruw aan toe gaat. Gelukkig heeft ze de meeste lessen met haar beste vriendin Sofia. Het grootste probleem? Dat Orkan dit jaar…

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour rond het boek “Takla Makan: het blauwe licht” geschreven door Petra Nouns.

Ella is een vijftienjarig meisje uit Berlijn. Haar vader vindt het belangrijk dat ze ook met andere culturen in aanraking komt, dus zit ze op een school in Kreuzberg met leerlingen uit allerlei lagen van de bevolking. Ella heeft geleerd goed voor zichzelf op te komen in de klas, waar het er soms ruw aan toe gaat. Gelukkig heeft ze de meeste lessen met haar beste vriendin Sofia.
Het grootste probleem? Dat Orkan dit jaar ook bij haar in de klas zit: een Turkse jongen met een grote mond en een veel te hoge dunk van zichzelf. Die moet ze het hele jaar zien te ontlopen, want ze kan hem niet luchten of zien. Bovendien is er een steekje bij hem los, want hij beweert dat zijn tante kan toveren. Wie gelooft er nu zoiets?
Maar dan gebeurt er iets wonderbaarlijks. Ella komt in aanraking met een mysterieus, blauw licht – een schijnsel dat haar steeds weer visioenen geeft over een toekomst waarin ze samen is met Orkan en smoorverliefd op hem is. Verliest ze haar verstand of is er echt iemand die haar een glimp wil tonen van een ander leven dat ooit van haar zal zijn?
Diep in de Takla Makanwoestijn bestrijden twee machtige tovenaars elkaar met witte en zwarte magie, waarbij de inzet het leven van Orkan is… en dat van zijn toekomstige geliefde.

Ik vond dit een goed boek maar niet een boek wat mij zal bijblijven. Ik vond het verhaal in het begin best wel vreemd maar wende hier uiteindelijk wel aan. Het boek gaat over een 15 jarig meisje dus het is duidelijk voor een jongere doelgroep. Het boek las ook heel vlot en is niet te dik. Jammer genoeg komt er wel geen tweede deel aangezien auteur Petra Nouns in 2015 is overleden. De kaft is wel heel mysterieus: je ziet de woestijn, een meisje en “het blauwe licht” maar ik vind de kaft niet super mooi. De kaft is heel standaard voor mij.

Ik raad het boek zeker aan voor een jongere doelgroep maar voor mij was het het helaas niet helemaal. Ik geef dit boek dan ook maar 3 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review