Cinder – Marissa Meyer

Cinder – Marissa Meyer

Cinder
Series Number: 1
Published: 2017
Page Count: 434
Categorie:
ISBN13: 9789020678956
Mensen en androïden leven samen in de grauwe straten van Nieuw Peking. Een dodelijke plaag houdt lelijk huis onder de bevolking. Vanuit de ruimte kijken de meedogenloze maanmensen toe, hun kans afwachtend. Niemand weet dat het lot van de aarde afhangt van één meisje Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg. Ze is een tweederangsburger met een mysterieus verleden, beschimpt door haar stiefmoeder en beschuldigd van de ziekte van haar stiefzus. Maar als prins Kai…

Dit boek gaat over Cinder een uitstekende monteur maar doordat ze een cyborg is wordt ze bestempeld als outcast. In heel de wereld heerst er de pest en ook cinder haar stiefgezin wordt hiermee geconfronteerd. Het is aan Cinder om op zoek te gaan naar een medicijn. Maar op een dag komt Kai (de kroonprins) bij de kraam van Cinder terecht en zo begint het verhaal …
In 2015 heb ik Cinder al eens eerder gelezen maar omdat er toen nog geen sprake was om de serie verder te vertalen ben ik nooit verder gegaan met scarlet. Ik vond dit boek heel spannend en ik geraakte heel snel gehecht aan de personages. Het boek las (herlas) ook heel vlot ik had het in 5 dagen uit (met stage inbegrepen). Ik had het boek dus al eens gelezen maar herinnerde me er niet veel meer van, maar ik ben zo blij dat ik besloten heb om deze te herlezen. Dit boek bevat de perfecte mix van spanning,romantiek met Sci-Fi elementen en ik HOU van dit boek. Een sprookje meteen twist wie wilt dat nu niet lezen ? ?
Ik vind de kaft heel mooi aangezien ze het Cinderella effect erop hebben gezet met de schoen maar ook de twist met de cyborg onderdelen. De kleurencombinatie vind ik ook super mooi en de typografie vind ik ook uitstekend gedaan.
Aangezien ik lid ben van een boeken groepsapp op Whatsapp hadden we al een tijdje het idee om een leesclub te beginnen. En we hebben besloten om in maart hiermee te starten en Cinder bleek ons eerste leesclub boek te zijn.
Ik gaf dit boek in 2015 4/5 sterren op Goodreads en dat heb ik uiteindelijk verhoogd naar 5/5 sterren. Ik raad dit boek zeker aan aangezien iedereen toch wel een klein beetje houdt van sprookjes is dit een goed boek om hervertellingen te ontdekken.

Het boek kopen?
bol.com: HIER!
standaard boekhandel: HIER!
bookspot: HIER!
bruna: HIER!
E-boek:
bol.com: HIER!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review