Spells – Aprilynne Pike

Spells – Aprilynne Pike

Spells
Series:
Series Number: 2
Published: 2022
Page Count: 376
ISBN13: 9789493265288
Laurel komt voor een indringende en hartverscheurende keuze te staan. Laurel heeft haar ware aard als elf geaccepteerd, maar ze is nog niet meteen bereid om haar mensenleven op te geven – en haar vriend David al helemaal niet. Wanneer ze in Avalon ontboden wordt, kan Laurel haar gevoelens voor de aantrekkelijke schildwacht Tamani niet langer ontkennen. Maar Avalon is niet helemaal zoals Laurel het zich voorgesteld had en ook het ontwikkelen van haar magische…

Na het herlezen van Wings zat ik weer helemaal in deze reeks. Ik ben dan ook meteen verder gegaan met het tweede deel Spells aangezien ik moest weten hoe het verhaal van Laurel verder zou gaan.

*Opgepast! Dit is een tweede deel in een reeks en kan dus mogelijks spoilers bevatten.*

In Wings kwam Laurel erachter dat ze een elf was en nu begint ze eindelijk aan het idee te wennen. Maar er dreigt nog steeds gevaar aangezien de kwaadaardige trol Barnes wist te ontsnappen. Barnes zint duidelijk op wraak en zal er alles aan doen om Laurel te pakken te krijgen. Aan Laurel dus de taak om zowel haar elfenleven op te pakken als haar familie en vrienden te beschermen tegen deze kwaadaardige wezens. En alsof dat nog niet genoeg was zit ze in tweestrijd met zichzelf en hoe ze haar leven als elf in de mensenwereld kan verder zetten.

In Spells zet Laurel haar eerste stappen in Avalon en ontdekt ze wat het betekend om een elf te zijn, dit stukje herinnerde ik mij nog heel vaag maar over het algemeen lees ik deze boeken precies voor het eerst omdat ik heel het verhaal opnieuw terug ontdek. Niet alleen zien we de leuke kanten van het elf zijn maar zien we ook hoe Laurel struggled tussen beide werelden en hoe de liefdesdriehoek verder gaat. Ondanks dat dit boek een liefdesdriehoek bevat stoor ik mij er niet al te zeer aan aangezien ik zowel Tamani als David aardige jongens vind en dus niet echt een voorkeur heb voor een van de twee.

Ik vond Spells een zeer sterk tweede deel in deze reeks en vond het leuk om samen met Laurel Avalon te ontdekken en haar leven als elf te zien. Net als het eerste deel is ook dit deel weer superspannend aangezien de trollen nog steeds op de loer liggen wat voor heel wat spanning zorgt doorheen het verhaal.

Ook dit deel eindigt weer met een cliffhanger waardoor de lezer absoluut wil verder lezen. Mede hierdoor las dit boek dan ook als een speer waardoor ik in no-time het boek alweer dichtsloeg.
Deze reeks is alles wat mijn 14-jarige ik verlangde en ik vind het dan ook heerlijk om weer terug in deze wereld te zijn en deze reeks opnieuw te ontdekken. Ik ben dan ook erg benieuwd om te zien welke doelgroep deze heruitgave gaat aantrekken en wat zij ervan zullen vinden.

Spells is dus zeker een waardige opvolger van Wings en nu kruip ik meteen weer achter mijn laptop vandaan om me in Illusions te storten aangezien ik erachter wil komen hoe het verhaal van Laurel verder gaat en wat er mij nog te wachten staat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review