Sinterklaas en de Circuspieten

Sinterklaas en de Circuspieten

Sinterklaas en de Circuspieten
Author:
Illustrator: Eric Bouwens
Published: 2019
Publisher:
Page Count: 96
Categorie:
ISBN13: 9789059247208
Het leven is niet meer hetzelfde in het kasteel van Sinterklaas. Sinds Piet met pensioen is, staat de Sint er alleen voor. Boodschappen doen, koken, de afwas, zijn mantel strijken... Sinterklaas moet het voortaan in zijn eentje zien te redden. Maar hoe moet dat straks, als het weer Sinterklaasavond is en de kinderen hun pakjes krijgen? Hij kan toch onmogelijk helemaal alleen al dat speelgoed rondbrengen? Zo loopt Sinterklaas de hele dag te piekeren. Maar…

Het is Sinterklaas! En dat betekend dat ik Sinterklaas content heb voor jullie. Vorige week kreeg ik van Baeckens het boek Sinterklaas en de Circuspieten opgestuurd. Een kinderboek waarvan ik zou zeggen voor de leeftijd 5+ die perfect past bij deze periode van het jaar.

In “Sinterklaas en de Circuspieten” is Piet op pensioen gegaan. Hierdoor komt Sinterklaas alleen te staan en moet hij dus alles alleen regelen voor Sinterklaasavond. Maar dan staan er opeens geheel onverwachts een groepje circusartiesten voor zijn deur. Hun circus is die avond afgebrand waardoor ze momenteel geen onderdak hebben. Sinterklaas ziet dit als de perfecte uitkomst en geeft de circusartiesten de kans om pieten te worden. Maar voordat zij pieten kunnen worden moeten ze eerst alle kneepjes van het vak leren. En dit kan voor wat gekke avonturen zorgen…

Toen ik dit boek zag wou ik het heel graag lezen, de cover is supermooi en de flaptekst klonk wel als iets wat ik leuk zou vinden om te lezen. Ik heb heel last minute besloten om deze te lezen en te recenseren voor Sinterklaas aangezien ik het boek gisteren in één ruk uitlas. Dit moest ook wel aangezien dit de periode is om het boek te lezen en ik hierna volledig in kerststemming zal zijn. Dit boek was zoo leuk om te lezen! Bouwens voegt vaak woordgrapjes toe in het verhaal die perfect bij Sinterklaas passen zoals ” Alle mandarijntjes” als hij verbaasd is over iets, deze woordgrapjes blijven terugkeren in het verhaal wat het echt uniek maakt en zorgt voor veel humor doorheen het verhaal. Het verhaal blijft ook spannend aangezien je niet weet wat er kan gebeuren, de pieten zijn namelijk zo onvoorspelbaar en dit zorgt voor een aantal grappige gebeurtenissen. Als leeftijdscategorie zou het boek worden geplaatst in 4+ wat perfect zou kunnen maar aangezien het boek toch nog redelijk veel tekst bevat zullen kindjes van deze leeftijd wel hun aandacht erbij moeten houden. Het is zeker een leuk boek om voor te lezen (bijvoorbeeld iedere dag een hoofdstuk) aangezien ik denk dat kinderen dit verhaal ook net zo geweldig zullen vinden als ik.

Dit boek kreeg van mij dan ook een welverdiende 4,5 sterren aangezien ik er enorm van genoten heb en het een zeer unieke schrijfstijl vond. En niet alleen de tekst is prachtig maar de mooie illustraties maken het boek echt af!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review