Sneeuwwitje – Efteling editie

Sneeuwwitje – Efteling editie

Sneeuwwitje
Author:
Illustrator: Job van Gelder & Esther Rosier
Published: 2018
Page Count: 32
Categorie:
ISBN13: 9789000361557
Het sprookje van Sneeuwwitje door de Efteling Sneeuwwitje, met lippen zo rood als bloed, haren zo zwart als ebbenhout en een huid zo wit als sneeuw. Zal ze ooit nog wakker worden na de giftige appel van de boze koningin? In dit betoverende prentenboek komt het wereldberoemde sprookje tot leven. Gebaseerd op het sprookje in de Efteling.

Tijdens de boekenoutlet van uitgeverij Lannoo kwamen Valerie en ik het prentenboek van Sneeuwwitje tegen uitgegeven bij Van Goor in samenwerking met De Efteling. We waren direct verliefd op de prachtige cover en Valerie besloot dan ook om het boek te kopen. Ik mocht het boek van haar lenen en ben superblij want man, wat een mooie editie van dit sprookje is dit wel niet!

In dit prentenboek wordt het sprookjes Sneeuwwitje zoals we het kennen verteld en met prachtige illustraties begeleid. De illustratoren geven met hun tekeningen de sfeer van het verhaal heel goed weer en is dan ook perfect om samen voor te lezen of zelfstandig te lezen. Zoals we allemaal wel weten gaat Sneeuwwitje over een prinses die van haar stiefmoeder vlucht omdat zij de mooiste van het land is. Maar wanneer de boze koningin er achter komt dat Sneeuwwitje nog leeft besluit ze om wraak te nemen en haar te vergiftigen met een appel. Maar dan komt er een prins die Sneeuwwitje weet te redden en zo leven ze nog lang en gelukkig.

Zoals ik al zei is dit boek PRACHTIG geïllustreerd! Zelfs de tekst hebben ze heel mooi weten te verwerken in dit boek met krulletjes en leuke lettertypes. Het is dan wel het typische verhaal van Sneeuwwitje zoals we het al kennen maar toch is het superleuk om samen te lezen met jonge kinderen of voor hun om het zelfstandig te lezen. Ik ga het zeker eens proberen voor te lezen bij de kinderen op mijn werk om zo hun reacties te peilen maar ik denk dat ze dit net zoals ik een prachtig boek zullen vinden!

Sneeuwwitje is dus zeker een aanrader voor jong en oud om te lezen aangezien het zo nostalgisch is en een zeer mooie editie van dit sprookje is. Ik geef dit prentenboek dan ook 4 sterren!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review