Vince – Jan Ruysbergh

Vince – Jan Ruysbergh

Vince
Series:
Series Number: 3
Published: 2019
Page Count: 154
Categorie:
ISBN13: 9789463930208
Vince is met voorsprong de populairste jongen van het SAS, maar achter zijn stoere imago schuilt een gevoelige jongen. Hij is de zoon van stervoetballer Olivier Dubois die in het geniep een relatie heeft met Philippe, de liefdevolle pluspapa van Vince. Vince raakt met zichzelf in de knoop als zijn moeder St├ęphanie plots weer een rol in zijn leven opeist, en dan is er nog klasgenote Camille die zijn oog op hem heeft laten vallen.…

Eindelijk is hij er, het derde boek in de #Likeme boekenserie! Zoals jullie weten ben ik een enorme fan van de tv-serie en heb ik de eerste 2 boeken in deze serie ook al gelezen. En ik stond dus te popelen om in het derde boek te kunnen beginnen. Toen deze dan ook eindelijk op mijn deurmat viel kon ik niet wachten om erin te beginnen.

In dit deel volgen we Vince voor hij Caro leert kennen en voordat de serie van start gaat. Vince is de populairste jongen van zijn klas en zelfs van de hele school. Hij is dan ook niet minder dan de zoon van ster voetbalspeler Olivier Dubois. Hij leidt een rustig leventje maar wat de buitenwereld niet weet is dat zijn vader stiekem een relatie heeft met zijn kinesist Philippe, dit geheim moet strikt onder het gezin blijven aangezien er een groot taboe heerst in de voetbalwereld rond homoseksualiteit. Om aandacht te krijgen van zijn vader doet Vince zich op school voor als een stoere macho terwijl hij dat stiekem eigenlijk niet is. Vanbinnen in hem schuilt er een zachtaardige en lieve jongen die helemaal niet houdt van de aandacht. Het leven van Vince verloopt dan ook niet vlekkeloos en dan is er zijn moeder nog die plots een band met hem wilt opbouwen en Camille die plots een oogje heeft op Vince. Hoe zal dit schooljaar aflopen voor Vince?

“Vince” is net zoals de eerste twee delen weer een heerlijk deel in deze serie. Het verhaal leest enorm vlot en je leert het personage Vince wat beter kennen in dit deel. Zo zie je dat onder zijn macho imago een hele lieve en zachtaardige jongen schuilt (zoals we hem ook zien naar het einde van de TV-serie toe). We krijgen ook meer inkijk in de relatie tussen zijn vader en Philippe in de tijd toen ze het nog geheim moesten houden. Net zoals in de andere delen bespreekt dit boek dus weer een taboe namelijk ‘homoseksualiteit in de voetbalwereld’ en dit doet het ook weer enorm sterk! Daarom hou ik van de TV-serie en de boeken aangezien het gaat over dingen die in het echte leven wel degelijk gebeuren en die vaak niet besproken worden. Net zoals de voorgaande delen is “Vince” weer losstaand te lezen en zelfs voor mensen die de serie niet kennen.

Een prachtig boek met herkenbare onderwerpen om taboe’s te doorbreken en bespreekbaar te maken onder jongeren. Ik heb weer enorm genoten van dit deel en ben benieuwd naar welke delen er zullen volgen aangezien ik Camille en Yemi nog wel beter zou willen leren kennen om zo ook hun personage beter te begrijpen. Ik gaf “Vince” 4,5 sterren!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review