De betovering van Kerstmis – Kirsty Ferry

De betovering van Kerstmis – Kirsty Ferry

De betovering van Kerstmis
Author:
Published: 2019
Publisher:
Page Count: 95
Categorieën: ,
ISBN13: 9789492585417
Elke kerstwens kan uitkomen met een beetje magie… Als huwelijksplanner van Carrick Park Hotel stelt Ailsa McCormack zich altijd tot doel om elk bruidspaar de perfecte dag te bezorgen. Soms moet ze daar echter een hoge prijs voor betalen; dit jaar moet ze een kerstbruiloft organiseren en dat gaat ten koste van haar eigen kerst. Niet dat het Ailsa veel uitmaakt. Er is nu eenmaal iets bijzonders aan het hotel rond de feestdagen en ze…

Vandaag weer een nieuwe blogtour. Dit keer rond het boek “De betovering van Kerstmis” geschreven door Kirsty Ferry. Een auteur waar ik eerder dit jaar “Zomer in Carrick Park” van las en geweldig vond! Ik was dan ook erg benieuwd naar deze novelle aangezien het weer in Carrick park plaatsvond en het dit keer zou gaan over Ailsa de weddingplanner die we in “Zomer in Carrick Park” leerde kennen.

In “De betovering van Kerstmis” volgen we dus het verhaal van Ailsa, de weddingplanner van Carrick Park. Wanneer zij op Kerstdag een bruiloft moet plannen belooft haar Kerstmis zeer hectisch en toch ook eenzaam te worden. Haar familie zit namelijk in Australië waardoor ze Kerstmis niet met hen zal kunnen doorbrengen. Ze kiest er dan ook voor om zich volledig op haar werk te storten en de bruiloft tot in de puntjes te leiden. Maar op kerstavond ontmoet ze opeens Ned een mysterieuze man die nog wel voor wat kerstmagie kan zorgen…

Toen ik begon met lezen werd ik weer helemaal verliefd op Carrick Park en de heerlijke kerstsfeer die er nu hing. Dat is wat mij in “Zomer in Carrick Park” ook zo aansprak was de sfeer van het hotel en zeker als het per seizoen wordt gezien. Dit boekje is net zoals “Zomer in Carrick Park” ook weer een novelle waardoor je het binnen no time uitleest. Echter had ik wel een paar minpuntjes aan het verhaal. Zo wordt er in deze novelle vanaf het derde hoofdstuk van tijd gewisseld wat mij nogal erg in de war maakte in het begin. Doordat Ailsa meereist komt dit gedeelte nogal ongeloofwaardig over en begreep ik ook niet zo goed waarom we ons in dit tijdperk bevonden. Nadien wordt dit wel uitgelegd, maar toch bleef het voor mij niet kloppen en mistte ik de clue van het verhaal. Hoewel de romance tussen Ailsa en Ned prachtig was om over te lezen en mij helemaal in de kerstsfeer bracht bleef ik achter met een wrang gevoel. Ik zou dit boek dan ook aanraden aan mensen die houden van tijdreizen in boeken en die wel een gekke/ongeloofwaardige twist kunnen waarderen.

Maar ondanks die kleine puntjes was het wel een heerlijke novelle om te lezen ook omdat het natuurlijk perfect past bij deze tijd van het jaar en je zo het personage Ailsa uit “Zomer in Carrick Park” wat beter leert kennen. Ook vond ik het wel leuk om wat meer achtergrond informatie te krijgen over het hotel en de vorige eigenaars en deze in de flashbacks beter te leren kennen.

Ik geef deze novelle 3,5 sterren. Het was niet de beste kerstnovelle wat ik las maar het was zeker een rollercoaster van gebeurtenissen die je onwaarschijnlijk in de kerstsfeer zal weten te brengen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review