Een echte heks – Béatrice Ruffié & Mlle Redmist

Een echte heks – Béatrice Ruffié & Mlle Redmist

Een echte heks
Published: 2019
Publisher:
Page Count: 32
Categorie:
ISBN13: 9789044835182
Cassandra heeft een hekel aan Halloween. Iedereen verkleedt zich dan en wil elkaar bang maken. Maar het is allemaal nep. Cassandra is echt. Een echte heks. Natuurlijk is zij voor niets en niemand bang. Of toch?Een grappig verhaal over een eigenzinnig en stoer meisje. Voor toekomstige heksen en tovenaars vanaf 5 jaar.

Voor mijn werk was ik op zoek naar prentenboeken die we konden gebruiken voor het thema Halloween. Een van de prentenboeken die ik vond rond dit thema in de bibliotheek was “Een echte heks” geschreven door Béatrice Ruffié & Mlle Redmist en uitgegeven bij Clavis.

“Een echte heks” verteld het verhaal van Cassandra. Cassandra heeft een hekel aan Halloween, dit is namelijk omdat ze niet snapt waarom mensen zich verkleden en schminken. Cassandra is namelijk een echte heks – dus niet een neppe heks wat verkleed is. Ze is voor niemand bang en zorgt voor nogal wat kattenkwaad in haar buurt.

Clavis is toch wel een van de uitgeverijen waar wij als kinderdagverblijf veel boeken van voorlezen aangezien hun prentenboeken zo makkelijk zijn en altijd prachtig geïllustreerd zijn. We merken ook wel dat deze boeken bij onze kindjes in de smaak vallen. “Een echte heks” is hierop geen uitzondering. Prachtige illustraties zorgen ervoor dat je je echt kan inbeelden in Cassandra haar verhaal. Het is ook een heel goed boek voor de Halloween periode en is niet te eng voor de leeftijd. Op één illustratie na vond ik het een prachtig prentenboek (Er was een rare prent waarom Cassandra haar nek echt heel groot leek – en dit zag er wat raar uit) maar de kinderen van het kinderdagverblijf hebben dit niet gemerkt. De humor van dit boek is ook zeer leuk en grappig voor de kinderen. Er wordt wel vermeld dat het een boekje is vanaf de leeftijd 5 jaar en dat klopt ook wel aangezien onze oudste kindjes wel het geduld hebben om een langer verhaaltje te volgen maar de jongere kinderen toch vaak te ongeduldig zijn om zo lang stil te blijven zitten. Voor 4+ zou ik het toch zeker wel aanraden een jonger publiek zal niet snel het geduld hebben om hiervoor te blijven zitten.

Een echte heks is dus zeker een aanrader voor deze periode van het jaar en geschikt voor de leeftijd. De prachtige illustraties zijn ook weer zeer passend bij het verhaal en mooi voor de kinderen. Ik gaf dit boek 3,5 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review