Shay (Ik haat dat ik van je hou) – Tijan

Shay (Ik haat dat ik van je hou) – Tijan

Shay (Ik haat dat ik van je hou)
Author:
Genre:
Published: 2019
Page Count: 307
Categorieën: ,
ISBN13: 9781386595663
Regel nr. 1: Geen knappe jongens. Dat zal misschien raar klinken en dat snap ik. Het was ook een beetje raar, maar het was de bedoeling dat de universiteit mijn toevluchtsoord zou worden. De plek waar ik opnieuw kon beginnen. De geruchten, het geroddel en de jaloezie die ik op de middelbare school had moeten doorstaan... Het zou allemaal voorbij zijn. Niemand zou me hier kennen. Regel nr. 2: Geen drama. Ik zou rechten studeren.…

Toen ik laatst werd gevraagd om mee te doen aan de blogtour rond het boek “Shay (ik haat dat ik van je hou)” sprak de flaptekst me meteen aan. Ik hou er altijd van als er regeltjes worden gemaakt – geen idee waarom haha. En het concept van 3 regels waarbij het hoofdpersonage zich niet met jongens wilt bezighouden maar wilt focussen op haar studie klonk wel belovend aangezien je WEET dat deze regels snel zullen worden vergeten haha. Ik antwoordde dan ook heel enthousiast op het voorstel en vandaag is het mijn beurt in de blogtour rond dit boek.

Shay (ik haar dat ik van je hou) gaat over Kennedy wanneer ze tijdens een groepsproject wordt samen gezet met de populaire en knappe Shay weet ze meteen dat haar opgestelde regels snel vergeten zullen worden. Wanneer er iets tragisch gebeurt met een vriendin van Kennedy groeien Shay en Kennedy alleen nog meer naar elkaar toe. Aan liefde is immers geen ontkomen aan…

Hoewel ik met twijfels begon aan dit boek (ik had hiervoor namelijk De bijles gelezen wat een beetje tegenviel) heeft Shay me enorm weten te verassen. Het verhaal is een goede mix van luchtigheid vermengd met spannende scènes en redelijk wat drama maar toch met een goede en sterke verhaallijn erachter. Ook worden er een aantal sterke thema’s besproken zoals verkrachting, stalking, paniekaanvallen- die het verhaal alleen maar ten goede komen. Kennedy kan hoewel ze redelijk onzeker is toch scherp uit de hoek komen en is echt een vrouw met ballen aan haar lijf – om het zo maar even te zeggen haha, het is dan niet altijd even redelijk maar toch vond ik dit een pluspunt YOU GO GIRL! Ook worden andere personages wat meer uitgelicht, zo krijgen we achtergrond verhalen van Casey, Linde en Kennedy haar broer Gage. Echter had ik wel nog wat meer te weten willen komen over Kristina aangezien zij toch ook redelijk wat aan bod komt en we niet zo veel achtergrond info over haar krijgen. Ik vond de romance tussen Kennedy en Shay ook tof om te zien aangezien ze beide eerst heel gesloten zijn naar elkaar toe en hoe dichter ze naar elkaar toegroeien hoe opener ze durven zijn bij elkaar.

Shay is een heerlijk new adult boek wat lekker wegleest (ik las het immers op een dag uit) en is een perfecte mix voor de fans van After en Abbi Glines boeken. Een luchtig boek met toch een sterke/donkere verhaallijn. Dit boek was dan ook absoluut iets voor mij en ik ben blij dat ik het heb gelezen! Dit boek krijgt van mij 4 sterren en is zeker een aanrader voor wie van dit genre houdt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review