Poes waar ben je? – Ingela P Arrhenius

Poes waar ben je? – Ingela P Arrhenius

Poes waar ben je?
Published: 2022
Publishers: ,
Page Count: 16
Categorie:
ISBN13: 9789025775797
Ongeveer twee jaar geleden recenseerde ik Kuikentje waar ben je? geschreven door Ingela P Arrhenius. Wat ik toen nog niet wist was dat dit Leon (mijn metekindje) zijn favoriete prentenboek zou worden en dat we dit dus vaak zouden voorlezen aan hem omdat hij het zelf uit de kast haalt en naar je toebrengt om te lezen. Een van Leon zijn eerste woorden is poes omdat ze bij hen thuis 3 katten hebben, toen ik zag in de nieuwe brochure van uitgeverij Gottmer dat er een nieuw boekje in deze reeks zou verschijnen genaamd Poes waar ben je? werd ik meteen enorm enthousiast.
In Poes waar ben je? gaan de allerkleinste ontdekkers op zoek naar welke (huis)dieren zich achter de flapjes bevinden, zo gaan we op zoek naar een goudvis, hond, cavia, poes en een kindje. Een leuk kiekeboe spelletje tussen voorlezer en kind die gegarandeerd een lach zal weten te toveren op het gezicht van de jongste kindjes. Het boek heeft een simpele tekenstijl en kleurenpalet boordevol felle kleuren waardoor het heel mooi vorm is gegeven voor jonge kindjes. Aan de achterkant is er ook een spiegeltje waar kinderen zichzelf in kunnen zien en dit laat ruimte voor een leuk kiekeboe spelletje – desnoods ook tussen het boek en het kindje zelf als het kind al wat zelfstandiger is.
Deze reeks van Ingela P Arrhenius is voor de allerkleinste lezers in de leeftijdscategorie. Dit omdat we in dit boek nog niet echt een verhaal volgen maar dat het boek vooral focust op het zoeken naar de dieren onder de flapjes. Dit is Leon zijn favoriete reeks en we hebben inmiddels al een paar edities in de kast staan waar hij tussen kan kiezen, hij haalt nu ook zelf ’s avonds een van deze boekjes te voorschijn om te laten “voor”lezen. De pagina’s zijn gemaakt van stevig karton waardoor je enorm veel zoek & vind plezier kan beleven aan dit boek. De vilten flapjes zijn ook altijd mooi uitgeknipt in herkenbare vormen die perfect passen bij wat er op de pagina staat vormgegeven. Aangezien het voor de jongste lezers is kan dit boek perfect cadeau gegeven worden in een geboortepakket of bij de eerste verjaardag van het kleintje. Rond deze leeftijd zullen ze zeker plezier beleven aan dit boek. Leon is nu 2 jaar geworden en is nog steeds helemaal weg van deze reeks dus als dit cadeau wordt gegeven aan een kindje zal hij/zij hier gegarandeerd lang plezier van hebben.
Ik ben er dan ook zeker van dat Poes waar ben je? zeker in de smaak zal weten te vallen bij Leon en met dit boekje zorgen we toch voor wat afwisseling maar blijft het concept van zijn favoriete boek wel aanwezig. Ook kan hij in dit boek herkenbare dieren herkennen aangezien hij zowel katten (poezen) als honden vaak ziet bij hem thuis of bij ons thuis. Dit is dan ook een echte aanrader om (voor) te lezen aangezien ik weet dat het voor heel wat plezier bij jonge kinderen zal zorgen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review