Fate: The Winx Saga: Een magische ontmoeting – Ava Corrigan

Fate: The Winx Saga: Een magische ontmoeting – Ava Corrigan

Een magische ontmoeting
Author:
Series Number: 1
Published: 2021
Publishers: ,
Page Count: 302
ISBN13: 9789464101423

Toen begin vorig jaar Fate: The Winx Saga op Netflix verscheen was ik enorm enthousiast. Hoewel de serie totaal niet lijkt op Winx club van vroeger vond ik het wel heel interessant. Al snel maakte uitgeverij Horizon (imprint van Overamstel) bekend dat er een boek zou verschijnen van de reeks waarvan ik meteen al wist dat ik deze moest lezen!

In Fate: Een magische ontmoeting volgen we het verhaal van Bloom. Wanneer zij erachter komt dat ze een vuurfee blijkt te zijn wordt ze naar Alfea, de school voor feeën gestuurd. Hier zal ze leren om haar krachten onder controle te krijgen. Ze ontmoet ook andere feeën en maakt kennis met hun soort magie. Hun eerste jaar wordt echter enorm opgeschud wanneer er donkere wezens genaamd De verbranden de koepel dreigen binnen te komen. Zullen ze deze donkere wezens op tijd weten te verslaan en zo Alfea redden van de ondergang?

Dit boek is opgedeeld in 6 hoofdstukken en in deze hoofdstukken wisselen we steeds tussen de verschillende hoofdpersonages. Deze 6 hoofdstukken representeren ook meteen de verschillende afleveringen van het eerste seizoen aangezien dit boek het eerste seizoen in boekvorm is. Meteen na een rewatch van deze reeks wou ik het boek lezen maar dat bleek geen goed idee te zijn aangezien het dus letterlijk de serie in boekvorm is. Ik heb het hierdoor iets langer laten liggen en aangezien seizoen 2 pas online kwam op Netflix leek het me nu het ideale moment om dan eindelijk dit boek op te pakken. En dit keer was het wel het perfecte moment aangezien dit de ultieme recap is wat ik nodig had voordat ik eindelijk aan het tweede seizoen kon beginnen. Hierdoor vond ik het boek meteen ook stukken leuker en vloog ik door het boek heen. Het wisselen tussen de personages vond ik zeer creatief gedaan aangezien we namelijk het element die zij beheersen krijgen waardoor we zo al kunnen opmaken wie we nu volgen. Ik luisterde ook naar het luisterboek en in het luisterboek wordt er ook gewisseld van voorlezers (de een vond ik al iets fijner luisteren dan het andere maar dat even terzijde) waardoor het voor mij ook wat makkelijker te volgen was en ik zo door het boek heen vloog.

Fate: Een magische ontmoeting is de perfecte recap voor wie het tweede seizoen graag wil kijken maar niet het eerste seizoen perse opnieuw wilt kijken. Aangezien we het volledige eerste seizoen in boekvorm krijgen uitgelegd in dit boek.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review