Pjotter zegt altijd ja – Steven Gielis

Pjotter zegt altijd ja – Steven Gielis

Pjotter zegt altijd ja
Illustrator: Julie Van Hoven
Published: 2019
Page Count: 64
ISBN13: 9789002268359
Voor “Lezend door het leven” kregen we enkele boeken opgestuurd en eentje die we opgestuurd kregen van Standaard Uitgeverij was Pjotter zegt altijd ja geschreven door Steven Gielis. Een boek waar ik erg benieuwd naar was, aangezien het een fictief verhaal afwisselt met handige tips en helemaal in het teken staat van zelfvertrouwen bij kinderen.
In Pjotter zegt altijd ja koppelt Steven Gielis een fictief verhaal aan handige tips om zelfvertrouwen bij kinderen te stimuleren. In het eerste deel krijgen we dus het verhaal dat je kan voorlezen samen met je kind en dit verhaal gaat over Pjotter. Pjotter wilt vriendelijk zijn tegenover al zijn vrienden en wanneer ze Pjotter vragen om hen met iets te helpen zegt Pjotter altijd ja. Hoewel hij altijd iedereen helpt en ja zegt is Pjotter toch niet gelukkig, hij heeft namelijk geen tijd om dingen te doen die hij leuk vind. Tot Pjotter plots een wijze uil ontmoet die hem een handje helpt. Na dit verhaal volgen er enkele opdrachten en tips die ouders/begeleiders/leerkrachten kunnen gebruiken bij kinderen met weinig zelfvertrouwen en ook enkele rond zorgen voor jezelf, want af en toe moeten we eens ja zeggen tegen onszelf – zelfs als dat betekend dat we nee moeten zeggen tegen iemand anders.
Steven Gielis is een getraind professional als het over opvoeding en persoonlijk welzijn gaat. Hij heeft dan ook een community gecreƫerd die ouders en leraren hier rond ondersteunen door middel van workshops. Pjotter zegt altijd ja is dan ook een goede gids op maat van de kinderen. Door de situatie te schetsen in een verhaal snappen de kinderen beter waar het over gaat en snappen ze de gevoelens die Pjotter doorheen dit boek voelt wat beter. De opdrachten en tips gericht aan ouders/begeleiders/leerkrachten zijn erg behulpzaam en kunnen echt van pas komen als je een kind hebt met weinig zelfvertrouwen. De illustraties van Julie Van Hoven passen ook echt bij de vibe van het verhaal van Pjotter, het kleurenpallet is koel en rustig en zet aan luisteren en begrijpen.
Pjotter zegt altijd ja is de perfecte gids rond zelfvertrouwen op maat van ieder kind. Als je als ouder/begeleider/leerkracht te maken krijgt met kinderen met weinig zelfvertrouwen is dit boek dan ook een echte aanrader, dit boek moet zeker in lokale bibliotheken staan en hoort ook thuis in iedere school omdat het altijd wel eens van pas zal komen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review