Jantje – Annemarie Jongbloed

Jantje – Annemarie Jongbloed

Jantje
Published: 2019
Page Count: 40
Categorie:
ISBN13: 9789492844415
De zestienjarige Jantje is op de vlucht voor haar vader in Nederlands-Indië. Tijdens haar vlucht neemt ze je mee naar haar leven thuis, het kindertehuis en het jappenkamp. Dit verhaal is gebaseerd op het leven van de inmiddels 88-jarige Jantje Zwaanswijk.

In april ging ik samen met Valerie naar het boekenfeest van Uitgeverij Droomvallei. Hier werden een aantal titels voorgesteld en mochten Valerie en ik een aantal recensie-exemplaren ontvangen. In mijn pakketje zat Jantje geschreven door Annemarie Jongbloed – een waargebeurd verhaal als prenten/kinderboek. Het boek klonk wel goed en daarom wou ik hem ook lezen.

Jantje gaat over de 16-jarige Jantje, Jantje is op de vlucht voor haar vader en komt zo terecht in een kindertehuis en later ook in een jappenkamp. Je volgt haar in 3 fases – haar leven thuis, in het kindertehuis en in het jappenkamp. Dit verhaal wordt ook begeleid door prenten die bij het verhaal passen.

Voor ik begon met lezen trok de flaptekst me wel aan aangezien het een waargebeurd verhaal is en ik nog nooit iets had gelezen wat op dit boek leek. Jantje is een kort (kinder)boekje. Het heeft een zeer sterke boodschap, wat Jantje allemaal meemaakt wens je niemand toe. Dit boek wordt begeleid door prenten die passen bij het verhaal ) sommige zwart/wit en andere in kleur. Echter is dit boek niet geschikt voor TE jonge kinderen aangezien er een aantal expliciete scènes worden beschreven. Het verhaal kon soms ook van het ene uiterste naar het andere gaan, hierdoor voelde het verhaal eerder aan als een mengelmoes van herinneringen.

Ik geef Jantje uiteindelijk 3,5 sterren. Het is een kort boekje met een sterke boodschap maar toch is het verhaal een mengelmoes van scènes. Hierdoor heeft het me niet 100% weten te overtuigen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review