Isabella gaat naar school – Harriet Muncaster

Isabella gaat naar school – Harriet Muncaster

Isabella gaat naar school
Series Number: 1
Published: 2016
Publishers: ,
Page Count: 128
Categorie:
ISBN13: 9789463076746
Isabella Maan is speciaal omdat ze anders is. Haar mama is een fee, haar papa is een vampier en zij is een beetje van allebei. Ze is gek op de nacht, op vleermuizen en op haar zwarte tutu. Maar ze houdt ook zielsveel van de zon, haar toverstaf en haar knuffel Roze Konijn. isabella gaat voor het eerst naar school. Maar waar hoort ze eigenlijk thuis? Op de fee├źnschool of op de vampierenschool?
Toen ik de afgelopen Boekenbeurs periode met Valerie was aan het rondsnuffelen op de leuke standen van uitgeverijen kwamen we een reeks tegen die meteen mijn aandacht trok. Het was namelijk de reeks van ‘Isabella Maan’ de zwart met roze covers en de tekenstijl vond ik zeer mooi waardoor ik nieuwsgierig was naar deze reeks. Ik kocht er toen 2 en nu besloot ik de rest ook bij de bibliotheek te lenen om zo de hele reeks te lezen.
In “Isabella Maan gaat naar school” volgen we het verhaal van Isabella Maan. Isabella is een vampierfee, dit houdt in dat ze half vampier is en half fee is. Haar mama is namelijk een fee en haar vader een vampier keicool natuurlijk! Maar dan vormt zich er een klein probleempje. Isabella moet naar school maar in welke school voelt ze zich het meeste thuis? Op de fee├źnschool of op de vampierenschool? Haar ouders bedenken een plan om te testen naar welke school Isabella kan gaan. Blijkt ze meer fee te zijn of toch meer vampier te zijn?
De superleuke covers met de zwarte en roze tekeningen die zijn afgewerkt met glitter trokken mij meteen aan. De tekenstijl zag er ook enorm schattig uit waardoor ik deze serie absoluut een kans wou geven. In dit deel leren we Isabella kennen en legt ze haar situatie uit (namelijk dat ze een vampierfee is) dit is een trouwens een zeer cool concept. De avonturen die zij meemaakt in dit boek zijn ook super grappig en perfecte humor voor kinderen. De tekeningen nemen je echt mee in de wereld van Isabella Maan waardoor je echt in het verhaal zit en wilt weten waarin Isabella nu verzeilt gaat geraken.
Dit eerste deel in de Isabella Maan serie was dus zeer leuk om te lezen en gaat zeker bij kinderen in de smaak weten te vallen. Ik ben dan ook zeer benieuwd wat deel 2 voor ons in petto gaat hebben en welke avonturen Isabella daarin weer gaat beleven. Dit deel kreeg 4 sterren van mij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review