Night Thinker – Luna Van Roosen

Night Thinker – Luna Van Roosen

Night Thinker
Series:
Series Number: 2
Published: 2020
Publisher:
Page Count: 247
Categorie├źn: ,
ISBN13: 9789463967112
''Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins en een kasteel vol familiegeheimen. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat het mijn leven in groot gevaar brengt.'' Lora's aankomst in het kasteel stond niet in de sterren geschreven. Toch ontrafelt ze onder de sterrenhemel beetje bij beetje Bobby's familiegeheimen. Elke nacht werpt de maan nieuw licht op Bobby's verhaal. Lora wil zijn waarheid ontdekken, maar bij elke ontdekking komt ook haar eigen…

Het is weer blogtour tijd! Deze keer doe ik mee aan de blogtour van Night Thinker het tweede deel in de Day Dreamer duologie geschreven door Luna Van Roosen. Het eerste deel eindigde op een goede cliffhanger wat mij erg nieuwsgierig maakte naar dit tweede deel.

In Night Thinker gaat het verhaal van Lora verder. We weten na deel 1 dat er een vloek heerst over het kasteel en Lora probeert dit mysterie te ontrafelen. Maar hoe dichter ze bij de ontrafeling van dit mysterie komt hoe gevaarlijker het voor Lora wordt. Wanneer een mysterieuze schim het op haar gemunt heeft moet Lora vrezen voor haar eigen leven. Zal ze dit mysterie op tijd weten op te lossen?

Toen ik begon met lezen sprong ik in dit verhaal zonder verwachtingen. Hoewel ik deel een op bepaalde momenten wat zwak vond heeft me dat niet erg weten te storen en bleef ik benieuwd naar wat er met Lora ging gebeuren in deel twee. De proloog brengt al heel wat spanning met zich mee waardoor je meteen in het verhaal gegooid wordt,hierdoor gaf het het verhaal meteen een duister kantje en werd ik nog nieuwsgieriger naar wat er allemaal volgen zou. Na zo een geweldige proloog dacht ik dat er niets fout kon gaan maar hier had ik het echter mis. Ik kwam totaal niet in het verhaal en moest opnieuw heel lang wennen eer ik alle personages weer kende en me in deze wereld kon verdiepen. De eerste 160 pagina’s leken eerder op opvulling en bouwde op naar het einde. De laatste 80 pagina’s hebben me dan ook enorm weten te verrassen aangezien je hier eindelijk die heerlijke schrijfstijl van Luna weer ziet en ik eindelijk met de personages kon meeleven. Het was dan ook beter geweest moesten deze twee delen 1 boek zijn aangezien er zo de onnodige opvullende stukjes uitgefilterd hadden kunnen worden. Dit had de prachtige schrijfstijl van Luna misschien beter tot zijn recht laten komen en daardoor vind ik het zeer jammer dat dit nu niet zo was.

Night Thinker was dan ook een boek waar ik me doorheen heb moeten worstelen maar op het einde bleek het het toch waard te zijn. Night Thinker krijgt ondanks de stroeve start toch nog 3 sterren aangezien het einde mij nog heeft weten te verrassen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review