Onverwacht – Jenni Hendriks & Ted Caplan

Onverwacht – Jenni Hendriks & Ted Caplan

Onverwacht
Published: 2020
Publishers: ,
Page Count: 268
ISBN13: 9789025773168
Een hilarische roadtrip met vlijmscherpe keuzes. Veronica Clarke heeft een perfect leven: ze is mooi, populair én slim. Als het eindexamenjaar voorbij is, gaat ze naar de universiteit van haar dromen. Maar die plannen komen op losse schroeven te staan wanneer haar vriendje gaatjes in het condoom prikt. Veronica leest op de school-wc's de uitslag van een zwangerschapstest af: twee streepjes. Positief! Na lang nadenken kiest Veronica voor een abortus. Maar de dichtstbijzijnde kliniek is…

Voor onze online-boekenclub van april kozen we het boek Onverwacht. Een boek met een topic dat zeer bespreekbaar was en dus zeer geschikt voor een boekenclub. De cover trok mij ook enorm aan aangezien ik wel van geïllustreerde covers hou.

In “Onverwacht” volgen we het verhaal van Veronica. Wanneer zij onverwacht en ongewenst zwanger raakt is haar beslissing duidelijk. Ze wilt absoluut een abortus. Maar ze heeft echter één klein probleempje. Haar ouders mogen absoluut niets weten en de dichtstbijzijnde kliniek waar ze geen toestemming van haar ouders voor nodig heeft ligt 1600 kilometer verderop. Wanneer ze helemaal hopeloos wordt komt er hulp vanuit een onverwachtse hoek. Lukt het Veronica om 1600 kilometer te rijden voor een abortus?

De abortuswet is in Amerika nog steeds een groot taboe in sommige staten en daarom leek dit onderwerp ons wel zeer interessant om te bespreken. Hier in België is deze wet namelijk helemaal anders dan daar. Het is zeer gek om te bedenken dat je hier 1600 kilometer zou moeten rijden als jong meisje om een ongewenste zwangerschap af te breken. Onverwacht leest zeer vlot aangezien je meteen in het verhaal gezogen wordt en wilt weten hoe Veronica haar gekke avontuur zal eindigen. Echter vond ik bepaalde dingen wel storend worden naarmate we het einde naderde.

Spoiler
Dat Veronica haar vriendje Kevin steeds bleef opduiken vond ik zeer storend en naar het einde toe zelfs heel ver gezocht. Eerst kon ik dit nog begrijpen aangezien ze haar locatie op Snapchat had aanstaan maar naar het einde toe toen hij weer opdook vond ik dit ronduit irritant en niet logisch.

Hierdoor waren sommige gebeurtenissen niet logisch en klopte het boek op bepaalde momenten niet. Maar ondanks deze kleine storende factoren vond ik het boek zeer vermakelijk. De humor die in dit boek werd verwerkt was ronduit “plat” te noemen maar toch zeer vermakelijk aangezien ik platte humor wel kan appreciëren. Bij bepaalde dialogen was ik dan ook hardop aan het lachen. Ik las dit boek in 24 uur uit en merkte pas dat het half 3 ’s nachts was toen ik het boek dicht deed, zo erg zat ik in Veronica haar verhaal.

Onverwacht is dus zeker geen literair hoogstandje maar wel uiterst vermakelijk voor tussendoor. Hendriks en Caplan hebben een zeer sterk verhaal weten neer te zetten over een onderwerp dat in Amerika nog steeds een groot taboe is. Onverwacht gaf ik ondanks enkele schoonheidsfoutjes 4,5 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review