Lichtjes uit de ruimte – David Litchfield

Lichtjes uit de ruimte – David Litchfield

Lichtjes uit de ruimte
Illustrator: David Litchfield
Published: 2020
Page Count: 48
ISBN13: 9789051167740
Op een avond glipte Emma uit huis om naar het bos te gaan. Daar keek ze omhoog naar de nachtelijke hemel. Emma wilde niets liever dan wonen tussen de sterren...

Toen ik de cover van “Lichtjes uit de ruimte” zag wist ik meteen dat ik dit boek absoluut moest lezen! De illustraties en het kleurenpalet trokken mij enorm aan en maakte mij zeer nieuwsgierig naar het verhaal.

In “Lichtjes uit de ruimte” volgen we het verhaal van een jong meisje genaamd Emma. Wanneer zij ’s nachts besluit om naar buiten te gaan en terecht komt bij een grote steen genaamd de sterrenrots droomt Emma er stiekem van om te wonen tussen al die prachtig lichtgevende sterren. Ze kijkt naar de hemel en klikt haar zaklamp aan en uit, aan en uit, aan en…

De cover is echt prachtig en wekt zeker nieuwsgierigheid op en zet aan om het boek te willen lezen. De illustraties van David Litchfield zijn prachtig en passen perfect bij zijn verhaal wat hij wilt brengen. Hoe Litchfield tijd weergeeft in dit verhaal door de seizoenen te laten verstrijken en zo te laten zien dat Emma ouder wordt vind ik zeer interessant. Het is een prentenboek met een zeer fantasierijk verhaal namelijk aliens en de drang naar leven in de ruimte maar heeft toch een mooie boodschap op het einde. Je kan namelijk jarenlang naar iets verlangen en wanneer het eindelijk zo ver is terugkrabbelen omdat je leven zo drastisch is verandert. Niet alleen het verhaal en de illustraties zijn prachtig de uitgave waarin dit boek is uitgegeven is ook heel mooi. Het boek is een grote hardcover met stevig papier waardoor de illustraties volledig tot zijn recht komen.

Lichtjes uit de ruimte is dus echt een pareltje om voor te lezen en een absolute must-have voor in ieders boekenkast. David Litchfield heeft een sterk verhaal weten neer te zetten dat zeer veel fantasie zal opwekken bij jonge kinderen. Ik geef dit prentenboek dan ook 5 sterren aangezien het een absolute aanrader is voor jong en oud.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review