Het verlaten huis – Sandra J. Paul

Het verlaten huis – Sandra J. Paul

Het verlaten huis
Series:
Series Number: 2
Published: 2020
Publisher:
Page Count: 232
Categorie├źn: ,
ISBN13: 9789463967099
Zes kinderen brengen samen een gezellige avond door terwijl hun ouders verderop in de straat een feestje bijwonen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot hun huis getroffen wordt door een aardbeving. Even kijken de kinderen elkaar in paniek aan. Dan verliezen ze het bewustzijn. Wanneer de zes weer bijkomen, zitten ze opgesloten in een vervallen huis. Ze hebben geen idee wat hen overkomen is. In het midden van de woonkamer staat een mysterieuze…
Vandaag is het weer mijn beurt in een nieuwe Hamley Books blogtour. Deze keer helemaal in teken van het boek “Het verlaten huis” geschreven door Sandra J. Paul. Vorig jaar las ik het eerste deel in deze┬ácompanion serie genaamd “De duistere school” dit boek vond ik toen een zeer leuke jeugdthriller dus toen ik zag dat Sandra met een nieuwe jeugdthriller ging afkomen wist ik dat ik deze absoluut wou lezen.
In ‘Het verlaten huis’ volgen we het verhaal van Meike en haar jongere zus Elisabeth. Wanneer hun buurjongen Quinten (die we kennen als het hoofdpersonage in deel 1) plots verdwijnt en ze nieuwe buren krijgen zijn de meisjes vooral zeer nieuwsgierig naar het feit dat Quinten zo plots is vertrokken. Al snel krijgen ze een goede band met hun nieuwe buren. Wanneer de zes kinderen alleen thuis worden gelaten en hun ouders een eindje verderop naar een feest zijn barst er opeens een grote storm los. De kinderen trekken zich er niets van aan en proberen zich zo goed mogelijk te vermaken met een filmmarathon. Maar wanneer de stroom plots uitvalt en de kinderen bewusteloos raken is er iets goed mis. Wanneer de kinderen ontwaken staan er enkel nog wandklokken en een mysterieuze kist in het huis. Wat is er gebeurt met het huis en wat gebeurt er wanneer deze mysterieuze kist open gaat?
De flaptekst van dit boek trok mij meteen enorm aan, zes kinderen opgesloten in een huis die bewusteloos raken en wakker worden met een mysterieuze kist. Mijn thrillerbelletjes begonnen al te rinkelen van spanning (en ja dit is absoluut een gezegde die ik net on the spot maakte maar jullie snappen het wel haha) Ik ben iemand die een goede (jeugd) thriller van tijd tot tijd wel weet te waarderen en zeker de (jeugd)thrillers die Sandra schrijft. Het verhaal leest enorm vlot en de spanning is zeer goed opgebouwd. Ik zat steeds op het puntje van mijn stoel omdat ik totaal niet kon voorspellen waar dit verhaal mij heen ging leiden. “De duistere school” (Sandra haar eerste jeugdthriller) vond ik zeer goed maar was toch wel wat voorspelbaar naar het einde toe – wat zeker niet slecht is het is dan ook een jeugdthriller dus dit stoorde mij toen niet heel erg. Dit had dit boek daarentegen helemaal niet aangezien ik steeds met meer vragen kwam te zitten en ik totaal niet wist waar het heen zou gaan. Het concept vond ik ook zeer interessant en ik bleef mezelf afvragen ‘hoe bedenkt ze het?’. Ik vind het ook een zeer slim idee van Sandra om het een serie te maken met delen die je losstaand kan lezen, dit stoort ook op geen enkel moment aangezien er genoeg uit deel 1 wordt herhaalt om dit verhaal te begrijpen. Dit deel bevat ook weer prachtige illustraties aan het begin van ieder hoofdstuk en door de indeling leest het boek nog sneller aangezien er een aantal lege bladzijdes zijn maar die worden dan weer mooi opgevuld met de mysterieuze zwarte raaf.
Sandra heeft zich met haar tweede jeugdthriller dan ook echt weten te bewijzen. Met een nog spannender concept en een goede spanningsopbouw heeft ze een zeer goede jeugdthriller op te kaart weten te zetten wat jongeren echt gaat aanzetten om dit genre te lezen. Dit boek krijgt dan ook 4,5 sterren van mij en ik kijk al erg uit naar het derde deze in deze serie aangezien ik absoluut moet weten hoe dit gaat aflopen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review